Tennis

Nadal venç Mannarino i jugarà els quarts contra Shapovalov, que fa fora Zverev

Rafa Nadal (6), de 35 anys, s’ha endut el duel de veterans contra el francès Adrian Mannarino, de 33 i 69è de l’ATP, per 7-6 (14), 6-2 i 6-2 en dues hores i 40 minuts i s’ha plantat per catorzena vegada als quarts de l’obert d’Austràlia –73 triomfs–, igualant el registre del tennista local John Newcombe i fregant el rècord de Roger Federer (15). El manacorí ha salvat quatre pilotes de set en el primer parcial, en el qual no ha estat gens fi amb la dreta. tot seguit, Mannarino, que venia de batre el potent rus Alsan Karatsev, s’ha enfonsat. Nadal se les haurà amb el canadenc Denis Shapovalov (15), que ha esmicolat les il·lusions de l’alemany Alexander Zverev (3) per 6-3, 7-6 (5) i 6-3 protagonitzant la sorpresa relativa del dia. El balear domina el cara a cara per 3-1. En un altre dels duels disputats del quadre masculí, el francès Gael Monfils ha derrotat el serbi Miomir Kecmanovic –l’home que s’hauria d’haver enfrontat a Novak Djokovic en el primer partit– per 7-5, 7-6 (4) i 6-3 i tindrà com a rival al vencedor del partit entre Pablo Carreño (19) i l’italià Matteo Berrettini (7).

Amb l’eliminació amarga de Paula Badosa a mans de la nord-americana Madison Keys per 6-3 i 6-1 en un partit en què ha estat molt inferior, la basa del tennis català se centra ara en el barceloní Marcel Granollers que, al costat de l’argentí Horacio Zeballos (3), han arribat als quarts superant els valencians Andújar-Martínez per un doble 7-5. Els seus rivals seran l’australià Peers i l’eslovac Polasek (5). Malauradament, la palafrugellenca Aliona Bolsova i la noruega Ulrikke Eikeri han quedat eliminades en els vuitens contra la kazakh Danilina i la brasilera Haddad per 3-6, 6-4 i 7-6 (5) en un partit extremadament igualat.

En el quadre femení, Keys jugarà els quarts davant de la txeca Barbora Krejcikova (4), que ha eliminat la bielorussa Victoria Azarenka (24) per 6-2 i 6-2. La número u, l’australiana Ashleigh Barty (1), ha barrat el pas a la nord-americana de 20 Amanda Anisimova –6-4 i 6-3–i tindrà al davant la nord-americana Jana Pegula (21), que ha vençut contra pronòstic la grega Maria Sakkari (5) per 7-6 (0) i 6-3. Barty lluità contra una sequera gairebé endèmica del tennis australià.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)