Tennis

Medvédev venç Cressy i se cita en els quarts d’Austràlia amb Aliassime

El pla ordit pel rus Daniïl Medvédev (2) per instaurar un nou ordre mundial i la revolució francesa d’Alizé Cornet continuen marcant tendència a Melbourne en l’obert d’Austràlia. La segona i darrera sessió de vuitens s’ha saldat amb el triomf del cap de cartell masculí en absència de Djokovic davant del desconegut nord-americà de 24 anys Maxime Cressy, que li ha plantat cara i ha completat el millor torneig de la seva vida: 6-2, 7-6 (4), 6-7 (4) i 7-5. L’antepenúltim escull per enlairar-se al capdamunt del tennis mundial desbancant el serbi serà el canadenc Felix Auger-Aliassime (9), que ha frenat l’efervescència de la segona joventut del croat Marin Cilic (27), que en l’eliminatòria anterior s’havia reivindicat esbandint el rus Andrei Rublev (5) i que avui no ha pogut contenir el seu rival tot i que no ha desmerescut: 2-6, 7-6 (9), 6-2 i 7-6 (4). Mentre, l’italià de 20 anys Jannik Sinner (11) continua cremant etapes i s’ha carregat, sense deixar empremtes, a Alex de Minaur (32), el darrer bastió del tennis local en el quadre masculí, per 7-6 (3), 6-3 i 6-4. Espera rival. S’enfrontarà al grec Stéfanos Tsitsipas –semifinalista el 2019 i el 2021–o al nord-americà Taylor Fritz (20). Sinner ja havia accedit als quarts de Roland Garros el 2020.

Amb 32 anys, Alizé Cornet s’ha convertit en un símbol de la perseverança i tastarà, per primera vegada, els quarts de final d’un Grand Slam, màxima graduació en la qual es va estrenar jugant a Roland Garros el 2005. Ha afegit a la seva llista de víctimes –entre les quals hi destaca Garbiñe Muguruza (3)–a la reputada romanesa Simona Halep (14), que surt d’un període de lesions i ja ha fet prou: 6-4, 3-6 i 6-4. La tennista de Niça s’enfrontarà a la impetuosa i revolucionada nord-americana Danielle Collins (27), paradigma del tennis directe que ha vençut la belga Elise Mertens (19) per 4-6, 6-4 i 6-4, amb una voràgine de cops guanyadors (45) però també d’errors no forçats (41). La polonesa de 20 anys i campiona de Roland Garros el 2020 Iga Swiatek (7), ha patit per tombar la romanesa de 31 anys Sorana Cirstea –5-7, 6-3 i 6-3– i se les haurà amb la vencedora del duel entre la bielorussa Arina Sabalenka (2) i la tennista d’Estònia de 36 anys Kaia Kanepi.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)