Ciclisme

Egan Bernal és sotmès a tres operacions després de xocar amb un autobús

El guanyador del Giro del 2021 i del Tour del 2019 ha envestit el vehicle a la carretera que va de Bogotà a Tunja mentre s’estava entrenant

El ciclista colombià Egan Bernal, guanyador del Giro d’Itàlia de l’any passat i del Tour de França del 2019, ha estat sotmès a tres cirurgies per la fractura a diverses parts del fèmur i de la ròtula dreta, i necessitarà una neurocirurgia com a conseqüència de l’accident que va patir en xocar contra un autobús en una carretera propera a Bogotà mentre s’entrenava. Segons informa la policia de trànsit de la zona, el ciclista va xocar contra l’autobús a la carretera que va de Bogotà a Tunja, a l’altura de la localitat de Gachancipá, a Cundinamarca (centre de Colòmbia), quan el vehicle s’estava aturant. El ciclista de l’Ineos transitava “en el mateix sentit i pel mateix carril” que l’autobús i no va veure “la maniobra feta pel vehicle”, i per això va acabar “xocant per la part del darrere”, informa la policia.

La Clínica de La Sabana de la ciutat de Chía, on és atès el cap de files de l’Ineos Grenadiers, ha detallat que Bernal va ser portat a “sales de cirurgia per l’equip interdisciplinari de cirurgia general, ortopèdia i traumatologia i en aquests moments s’està realitzant el temps corresponent per a neurocirurgia”. Fins ara, ha precisat el centre mèdic en un comunicat, li han practicat una “osteosíntesi d’una fractura de fèmur comminuta sub trocantèrica dreta”, una “osteosíntesi de fractura oberta ipsilateral de rètol” i una “toracostomia amb drenatge per hemo pneumotòrax secundari al trauma toràcic”. Igualment, ha assenyalat la clínica, s’espera que “la cirurgia de la columna toràcica que s’està realitzant sota monitoratge intraoperatori de potencials evocats, es pugui donar de la millor manera esperant el millor desenllaç d’acord amb les lesions intraoperatòries”. D’altra banda, l’Ineos Grenadiers informa que Bernal va arribar conscient a l’hospital.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)