Tennis

Nadal supera Shapovalov en cinc sets i jugarà les semifinals a Austràlia

ACTUALITZACIÓ. L’italià Matteo Berrettini (7) ha vençut el recuperat francès Gael Monfils (17) per 6-4, 6-3 i 3-6, 3-6 i 6-2 en 3h 49 i serà el rival de Rafa Nadal en la semifinal de divendres de l’obert d’Austràlia. Monfils ha reaccionat amb dos sets avall consumant el seu primer trencament en el sisè joc del tercer set. Amb la dreta, el seu cop de capçalera, a ple rendiment, ha tornat a esmicolar el servei del transalpí en el cinquè joc del quart parcial i, amb un altre break en el novè joc, ha abocat el partit a un cinquè acte. Determinat, Berrettini s’ha recentrat, ha recuperat l’espurna i ha redreçat el rumb esgrimint les seves millors armes, fent mal amb la seva dreta i tancant punts a la xarxa amb valentia. Ha segellat dos breaks en l’inici del cinquè set (3-0) i el francès s’ha diluït. Nadal va guanyar Berrettini en l’obert dels EUA 2019 en l’únic precedent.

Rafa Nadal (6) ha superat el canadenc Denis Shapovalov (14) per 6-3, 6-4, 4-6, 3-6 i 6-3 en una partit èpic de quatre hores i vuit minuts i jugarà les seves setenes semifinals de l’obert d’Austràlia. Campió el 2009 i cinc cops finalista, és el 74è triomf de Nadal a Melbourne i l’obté amb 35 anys i 241 dies, convertint-se en el quart tennista de més edat que arriba a les semifinals rere Ken Rosewall, Roger Federer i Mal Anderson. El balear, amb 20 títols, irromp a la penúltima eliminatòria d’un Grand Slam per 36a vegada. “Estic destrossat, he patit un cop de calor”, ha admès el manacorí, que ha patit problemes estomacals –ha rebut atenció mèdica al final del quart set– i ha acabat superant un jugador de 22 anys que el 2021 va ser semifinalista a Wimbledon. Nadal, que l’any passat va caure en quarts, ha valorat molt positivament el fet que pot descansar fins divendres.

El barceloní Marcel Granollers i l’argentí Horacio Zeballos (3), per la seva banda, han accedit a les semifinals de dobles derrotant l’australià John Peers i l’eslovac Filip Polasek per 7-6 (5) i 6-4. Seran les novenes semifinals de dobles de Grand Slam del català, que busca el seu primer títol de la màxima graduació. Els seus rivals en la semifinal seran els australians Thanasi Kokkinakis i Nick Kyrgios, que han vençut l’alemany Puetz i el neozelandès Venus (6) per 7-5, 3-6 i 6-3 i que en la segona eliminatòria van fer fora els croats Metkic i Pavic, els primers favorits.

En el quadre femení, la nord-americana Madison Keys, que va derrotar Paula Badosa en l’eliminatòria anterior, s’ha desfet de la txeca i campiona de Roland Garros –tant en individuals com en dobles–Barbora Krejcikova (4) per 6-3 i 6-2 constatant el seu gran estat de forma i se les haurà en semifinals amb l’australiana Ashleigh Barty (1), que ha guanyat a la nord-americana Jana Pegula (21) per 6-2 i 6-0 i continua inexpugnable. Un xoc de trens i dos estils ben diferents en què Barty, que no ha concedit cap set en tot el torneig, assumeix la pressió de la sequera de títols del tennis australià.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)