Ciclisme

Accident greu de Bernal

Ciclisme. L’escalador colombià s’encasta a un autobús, se sotmet a tres operacions al fèmur dret i a la ròtula, i a una intervenció a la columna

El món del ciclisme va quedar ahir sacsejat per l’accident greu del colombià Egan Bernal, vencedor vigent del Giro i del Tour del 2019, que va envestir a gran velocitat un autobús estacionat a la carretera que va de Bogotà a Tunja, a l’altura del municipi de Gachancipá. A conseqüència de l’impacte, el ciclista de l’Ineos Grenadier, que s’estava entrenant amb vista a la temporada europea, va ser sotmès a tres cirurgies pel trencament en diverses parts del fèmur dret i de la ròtula. Hores després encara es va sotmetre a una altra intervenció a la columna a la Clínica de la Universitat de La Sabana de la ciutat de Chía, als voltants de Bogotà. Segons l’informe mèdic, “la intervenció va culminar amb èxit. El grup de neurocirurgia va fer una reducció d’una luxofractura des del nivell [vèrtebra] T5 fins al T6 amb hèrnia discal traumàtica. La cirurgia es va fer mantenint la integritat neurològica i conservant la funcionalitat dels segments involucrats”. En el mateix comunicat, s’informa que de manera immediata es començarà el procés de rehabilitació per assolir els millors resultats possibles. En tot cas, Bernal continuarà les pròximes 72 hores a cures intensives per veure com respon a les intervencions.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)