Corrales, providencial

Handbol. Dues aturades del porter gallec a l’últim minut certifiquen el triomf de la selecció espanyola contra Polònia i segellen l’accés a les semifinals de l’europeu que es disputaran a Budapest

Polònia 27 Espanya 28

POLÒNIA:Zembrzycki; Moryto (6, 1 p.), Daszek (5), Olejniczak, Przytula (5), Krajewski (2), Gebala (1) –set inicial–; Walach (p.s.), Jedraszczyk (5), Walczak, Czuwara, Pilitowski, Syprzak (1), Przybylski, Dawydzik (2) i Chrapkowski.ESPANYA:Corrales; Peciña, Maqueda (2), Fernández (3), Solé (4, 1 p.), Figueras (3), Gedeón –set inicial–; Gonzalo (p.s.), Gurbindo (1), Sarmiento (1), Cañellas (3), Casado (4), Aleix (4, 1 p.), Ariño, Tarrafeta (3) i Sánchez-Migallón.PARCIALS:1-2, 3-7, 6-8, 8-10, 11-12, 13-14; 14-16, 17-20, 21-23, 23-25, 25-27 i 27-28.ÀRBITRES:Lah i Sok. Exclusions: Krajewski (34’), per part de Polònia; i Peciña (42’), per part d’Espanya.

Dues aturades consecutives de Rodrigo Corrales a l’últim minut van segellar definitivament la victòria d’Espanya contra Polònia i el bitllet per a les semifinals de l’europeu, que també comporta la classificació per al mundial del 2023. Serà la sisena vegada consecutiva que el combinat espanyol –les tres últimes amb el tècnic sarrianenc Jordi Ribera a la banqueta– es classifica per a les semifinals del campionat continental. L’equip estatal va portar sempre la iniciativa, però les diferències eren mínimes i no va poder cantar victòria fins a l’últim instant. L’expedició espanyola, amb els set jugadors catalans, es traslladarà avui de Bratislava a Budapest, on a partir de divendres es disputarà la pugna per les medalles.

El conjunt espanyol no va tardar a marcar territori. La recuperació de pilotes i les sortides al contraatac van propiciar un primer parcial de 2-6 (8’) i que el tècnic Patryk Rombel es veiés forçat a demanar temps mort. Polònia, amb les primeres aturades de Zembrzycki, va fer un pas endavant i va retornar el parcial al conjunt espanyol (8-8). La doble campiona europea s’havia encallat en els atacs estàtics i Jordi Ribera va donar entrada al recuperat Joan Cañellas, que tornava a l’equip després d’haver passat la covid. Com tantes altres vegades, però, la reacció va venir des de la defensa i amb un parell de contraatacs es va tornar a prendre la iniciativa (8-10). En els últims minuts es va mantenir l’intercanvi de cops i es va arribar al descans amb un ajustat 13-14.

Després de la represa, el conjunt de Ribera va continuar manant en el marcador, tot i que amb diferències mínimes. Dos jugadors sorgits de l’OAR Gràcia de Sabadell, Aleix Gómez i Ian Tarrafeta, van tenir protagonisme en atac (21-24), però Polònia continuava totalment dins del partit. Cañellas, amb llançaments entre línies, també donava consistència a l’equip. Però els de Ribera no acabaven de rutllar ni en defensa ni a la porteria i cada gol rebia la consegüent rèplica del rival gràcies a l’eficàcia de Daszek i Jedraszczyk. L’equilibri es va mantenir fins al final. Un gol d’Arkadiusz Moryto en un atac amb set jugadors deixava l’equip polonès (27-28) al llindar de la remuntada. Corrales, desaparegut en tota la segona part, va aparèixer en el moment oportú per frustrar l’empat polonès amb dues grans aturades a Moryto i Czuwara i certificar la definitiva victòria espanyola.

Victòria de Suècia

Un gol de penal de Chrintz a 15 segons del final va culminar la remuntada de Suècia contra Noruega (24-23) que li atorga l’altra bitllet de semifinals. Com a primera de grup, Espanya sabrà avui quin serà el seu rival. Dinamarca, ja classificada, es juga el lideratge contra França (20.30 h), que estarà obligada a puntuar si abans Islàndia ha superat Montenegro en el primer partit de la jornada (15.30 h).