França-Suècia i Dinamarca-Espanya, semifinals de l’europeu

La campiona olímpica, liderada pel blaugrana Dika Mem, supera l’equip danès en una gran segona part (29-30)

La selecció francesa, liderada pel blaugrana Dika Mem (8 gols), ha superat Dinamarca després d’una gran reacció a la segona part (29-30), ha segellat el primer lloc de grup i quedarà emparellada amb Suècia en les semifinals de l’europeu, que es disputaran divendres a Budapest. Amb la derrota, el conjunt danès serà el rival del combinat espanyol.

La victòria d’Islàndia contra Montenegro (34-24) en el primer partit de la jornada obligava a França a puntuar per assegurar-se l’accés a la pugna per les medalles. Durant molts minuts de partit ha estat literalment eliminada de l’europeu, a remolc d’un equip danès, que tot i donar a descans a jugadors determinants (Mikkel Hansen, Mathias Gidsel, Magnus Saugstrup i Jannick Green) ha portat la iniciativa. El parcial a la mitja part ha estat de 17-12, amb poca aportació de la porteria i la defensa gal·la. Dinamarca encara manava per 26-21 a 15 minuts pel final, però França ha fet un pas endavant en defensa, ha aparegut Vincent Gerard sota els pals i ha iniciat el camí de la remuntada. El conjunt escandinau s’ha encallat en atac i els bleu han confirmat la proesa amb un parcial final de 3-9.