Tennis

L’agressiva Collins atropella Swiatek i jugarà la final d’Austràlia contra Barty

Danielle Collins (27), la tennista formada en el tennis universitari nord-americà i que no té entrenador, ha celebrat avui amb 28 anys per 6-4 i 6-1 en una hora i 18 minuts contra la polonesa Iga Swiatek (7) l’èxit més grandiloqüent de la seva carrera i jugarà dissabte la final de l’obert d’Austràlia. La seva rival serà la figura local Ashleigh Barty (1), la número u del tennis mundial, que ha esbandit amb autoritat per 6-1 i 6-3 la nord-americana Madison Keys i du el cartell de favorita. Collins s’havia donat a conèixer quan va ser semifinalista a Melbourne el 2019 després d’haver arribat al circuit més tard del que acostuma a ser habitual i reivindica de nou el seu tennis ultra agressiu i que no dona treva en el seu torneig de capçalera.

Amb una gran determinació i molt ràpida de mans i de cames, ha aclaparat la jove polonesa de 20 anys amb una sortida fulgurant: 4-0 amb dos breaks. Molt agressiva i amb ben pocs errors, ha estat infinitament superior dominant sempre els punts. La campiona de Roland Garros 2020 no se’n sabia avenir. Swiatek, que a poc a poc ha anat agafant el fil, s’ha començat a refer amb un trencament (4-2), però Collins no s’ha immutat i li ha endossat el contrabreak (5-2). La polonesa ha tornat a estirar la corda (5-3) amb un segon trencament segellat amb una doble falta de Collins i ha corroborat la reacció amb el seu servei (5-4). Amb fermesa, la nord-americana ha desfet la incertesa amb valentia i dos punts de servei que han minimitzat una doble falta (6-4).

Un revés d’angle impossible ha permès la tennista de Florida certificar el primer trencament del segon acte (1-0). En un escenari calcat al del primer set, s’ha situat amb un amenaçador 3-0 i també ha resolt el seu segon torn de servei (4-0). Ha prosseguit el seu monòleg i ha tancat amb una restada guanyadora en la segona pilota de partit.

Barty, inexpugnable

La varietat de recursos i en la construcció tàctica del punt d’Ashleigh Barty, amb un servei inexpugnable més col·locat que no pas potent que no ha cedit mai –0/2 per a Keys– ha minimitzat a una jugadora que havia enlluernat en el seu retorn a l’elit i que, de fet, va signar una exhibició contra Paula Badosa. Barty, que no ha perdut cap set i només ha concedit 21 jocs en sis partits, s’enfronta a la sequera gairebé endèmica del tennis del seu país. Fa 44 anys, des que Chris O’Neil va derrotar el 1978 la nord-americana Betsy Nagelsen, que cap australiana no obté el títol. El darrer vencedor masculí aussie va ser Mark Edmondson, en la final australiana del 1976 contra John Newcombe.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)