Tennis

Nadal venç Berrettini i buscarà el seu segon títol a Austràlia en la sisena final

Rafa Nadal (6) ha derrotat avui l’italià Matteo Berrettini (7) per 6-3, 6-2, 3-6 i 6-3 en 2h55 en la primera semifinal de l’obert d’Austràlia i lluitarà diumenge contra el vencedor del duel entre el grec Stéfanos Tsitsipas (4) i el rus Daniïl Medvédev (2) per eixamplar la seva llegenda amb un segon títol a Melbourne –2009 contra Roger Federer–i per alçar el 21è Grand Slam de la seva carrera i desempatar amb els absents Roger Federer i Novak Djokovic. El balear, l’únic campió del torneig dels 128 que van accedir al quadre, havia derrotat el transalpí en l’únic precedent i celebra el seu 75è triomf a Melbourne, que li permet accedir a la final del primer major del curs per sisena vegada en disset participacions i afrontar la seva vint-i-novena final en tornejos de la màxima graduació. Torna a una gran cita 474 dies després a punt de fer 36 anys i quan havia estat cinc mesos sense competir. “Hem sento viu. Fa un mes i mig no sabia ni tan sols si podria tornar a jugar a tennis”, ha dit el balear a peu de pista.

El partit s’ha jugat amb el sostre tancat per una forta turmenta que ha assotat Melbourne. Conscient que el seu rival apostaria per un joc agressiu –38 cops guanyadors per 28 del manacorí–, Nadal ha fet valer la seva fiabilitat –19 errors no forçats per 39 de l’italià– i ha guanyat un notable percentatge de punts amb els segons (20/32 per 15/34). Ha encarrilat el partit en dos primers sets de gran nivell en què ha dominat a partir del servei i la dreta. Berrettini ha reviscolat en el tercer acte segellant el seu únic break (1/2), però un trencament de Nadal en el vuitè joc del quart ha decidit definitivament el partit.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)