La selecció espanyola es desfà de Dinamarca (29-25) i jugarà la final de l’europeu

Aleix Gómez i Joan Cañellas porten a Espanya a la lluita per revalidar el seu títol

La selecció espanyola s’ha classificat per la final de l’europeu i lluitarà per revalidar el títol i guanyar el tercer consecutiu. Espanya, amb set jugadors catalans i el tècnic Jordi Ribera a la banqueta s’ha desfet de Dinamarca, el campió mundial i gran favorit, en la semifinal per 29-25. Serà la setena final del campionat d’Europa que disputarà i lluitarà per guanyar el seu tercer títol consecutiu contra el guanyador del França-Suècia que es disputa aquest vespre. Els catalas Aleix Gómez amb 11 gols i Joan Cañellas amb 7 han estat els més destacats, juntamnet amb Gonzalo Pérez de Vargas a la porteria.

Les defenses han sigut molt intenses des dels primers minuts i els porters han començat a fer aturades. Els danesos s’han posat per davant i el primer gol del combinat estatal no ha arribat fins el minut cinc i mig en un contraatac d’Aleix Gómez (1-1). Espanya ha desaprofitat bones accions d’atac i Dinamarca s’ha distanciat en el marcador de quatre gols (4-8) en el minut 18. Poc a poc els homes de Jordi Ribera han millorat en atac i dos gols seguits d’Aleix Gómez –n’ha fet cinc en la primera part–, han situat l’ajustat 13-14 al descans.

En l’inici de la segona meitat la selecció espanyola ha mantingut la intensitat i s’ha posat per davant per primera vegada en el partit (17-16) en el minut quaranta i mig. A partir el combinat estatal ha intentat controlar el partit i ho ha aconseguit, i s’ha avançat de tres gols (22-19). Gonzalo Pérez de Vargas ha fet aturades decisives a la porteria, Joan Cañellas ha agafat la responsabilitat de dirigir l’atac i Aleix Gómez ha continuat marcant gols i robant pilotes en defensa. A quatre minuts del final Espanya s’ha situat amb quatre gols d’avantatge (27-23), i s’ha mantingut per davant fins el 29-25 final.