Espanya lluitarà pel títol europeu contra Suècia

Handbol. Aleix Gómez, Joan Cañellas i Gonzalo Pérez de Vargas destaquen en la victòria contra Dinamarca, la gran favorita, en la semifinal

Espanya 29 Dinamarca 25

ESPANYA:Pérez de Vargas, Aleix Gómez (11, 2p), Maqueda (2), Guardiola, Peciña, Sánchez-Migallón i Ángel Fernández (1) -equip inicial- Corrales (ps), Gurbindo, Sarmiento, Figueras (3), Cañellas (7), Casado (3), Ariño (1), Tarrafeta (1) i Odriozola.DINAMARCA:Niklas Landin, Svan (2), Gidsel (3), Lauge (2), Mikkel Hansen (8, 4p), Magnus Landin (4) i Saugstrup (3) -equip inicial- Moller (ps), Kirkelokke, Jakobsen, Mollgaard, Mensah (1), Johan Hansen, Andersson, Holm (1) i Hald (1).PARCIALS CADA CINC MINUTS:0-1, 2-3, 4-5, 5-8, 8-11 i 13-14 (descans); 15-15, 16-16, 21-19, 23-21, 25-23 i 29-25.ÀRBITRES:Nikolov i Nachevski (Macedònia). Van excloure Maqueda, Figueras, Gurbindo i Peciña, per Espanya, i Magnus Landin, Niklas Landin i Jakobsen, per Dinamarca..

La selecció espanyola es va guanyar a pols la classificació per a la final de l’europeu i la possibilitat de lluitar per guanyar el seu tercer títol de manera consecutiva. Espanya, amb set jugadors catalans i el tècnic Jordi Ribera a la banqueta, va fer un partit espectacular i va derrotar per 29-25 Dinamarca, la campiona mundial, subcampiona olímpica i gran favorita. El seu rival per obtenir el títol serà Suècia, que va derrotar França per 33-34.

Els catalans Aleix Gómez, que va anotar 11 gols i va fer un gran treball en defensa robant pilotes, i Joan Cañellas, que va dirigir l’equip en la segona meitat i va fer 7 gols, van ser dels més destacats, juntament amb el porter Gonzalo Pérez de Vargas, que va fer aturades clau en moments importants. El combinat estatal no va marcar cap gol en els primers cinc minuts de la semifinal, i els danesos van començar a dominar i van agafar el seu màxim avantatge en el minut 18 (4-8). Espanya tenia problemes per marcar, però la seva defensa era intensa i es va mantenir a una distància curta. En els últims minuts del primer temps va aparèixer Joan Cañellas en la direcció de l’equip i dos gols seguits d’Aleix Gómez van situar l’ajustat 13-14 al descans.

La bona dinàmica dels de Jordi Ribera va continuar en la segona meitat i l’equip es va posar per primera vegada al davant en el marcador en el minut 40 (17-16). El combinat estatal va començar a dominar, es va avançar de tres gols (22-19) i a només quatre minuts del final es va situar a quatre (27-23), una diferència que Dinamarca no va poder retallar, i es va emportar la victòria i el pas a la final amb el 29-25.

Positiu de Ferran Solé

Unes hores abans de la semifinal es va saber que l’extrem català Ferran Solé i el porter Sergey Hernández havien donat positiu de covid i eren baixa.

Suècia derrota França per 33-34

La selecció sueca es va classificar per a la final en derrotar França per un ajustat 33-34. Els francesos van començar dominant, però els suecs es van refer i van arribar al descans guanyant, 14-17. En la segona meitat es van mantenir al davant amb avantatges curts. Els francesos van disposar d’un atac per empatar i el porter suec el va aturar.