Atletisme

Jordan Díaz, un reforç de luxe per al Barça en la copa de clubs ‘indoor’

L’atleta d’origen cubà, campió del món de triple salt sub20 i sub18, té la nacionalitat espanyola des de la setmana passada i dissabte s’estrenarà amb els colors blaugrana a Madrid

El Barça defensarà dissabte a Gallur (Madrid) la corona de la copa de clubs en pista coberta que va assolir el curs passat al Palau Sant Jordi amb un reforç de luxe. L’equip blaugrana alinearà en triple salt a l’atleta d’origen cubà Jordan Díaz, l’última perla de l’escola caribenya de l’especialitat, campió del món sub18 i sub20 i que la setmana passada va ser notícia per l’adquisició de la nacionalitat espanyola per carta de naturalesa. Díaz, que el 23 de febrer farà 21 anys, va desertar de l’expedició cubana l’estiu passat quan anava a competir en una reunió a Castelló i des d’aleshores s’entrena a Guadalajara a les ordres d’Ivan Pedroso, al costat d’altres grans referents de l’especialitat, com Yulimar Rojas, també blaugrana, i Ana Peleteiro. Precisament, la gallega ha tingut molt a veure en la nacionalització exprés del saltador cubà. El nou atleta blaugrana acredita una millor marca de 17,49 m a l’aire lliure i 17,07 m en pista coberta.

A més de Díaz també competirà a Gallur el seu company d’entrenaments, el madrileny Héctor Santos (llargada). Entre els catalans que apareixen en la convocatòria del Barça destaquen Dídac Salas (perxa), Xesc Tresens (alçada), Aleix Porras i Pau Fradera (4x400 m). El principal rival serà el Playas de Castelló, segon l’any passat al Sant Jordi.

Yulimar Rojas, amb el Barça femení

En l’equip femení del Barça no hi faltarà la gran referència blaugrana, la flamant campiona olímpica i plusmarquista mundial de triple salt Yulimar Rojas. A Gallur, però, competirà en llargada. En les files blaugrana també destaca la participació de l’olímpica en 400 m Aauri Lorena Bokesa. Les catalanes de l’equip seran Clara Fernández (perxa), i Laura Hernández i Geena Stephens (4x400 m). L’any passat el Barça va ocupar el segon lloc (62), a 5 punts del vencedor, el Playas de Castelló.

L’Avinent Manresa, a Gallur

Però la gran novetat d’aquesta edició de la copa és la participació de l’Avinent Manresa, el flamant vencedor del campionat de Catalunya de clubs en pista coberta a Sabadell. S’haurà de veure fins on és capaç d’arribar l’equip bagenc un cop situat entre els vuit millors clubs estatals. En la convocatòria hi destaquen atletes del nivell de Mònica Clemente (perxa), Marina Guerrero (1.500 m), Emilia del Hoyo (60 m tanques) o Txell Soler, que després d’haver rebaixat el rècord català de mitja marató a Sevilla (1h10:36) farà el 3.000 m indoor a Madrid.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)