Ciclisme

Ayuso (19 anys), el darrer diamant de l’UAE, buscarà el seu límit a la Volta

Després de Pogacar (UAE) i Evenepoel (Quick-Step Alpha Vinyl) el nou prodigi que amenaça de trencar les barrares del ciclisme mundial és un jove ciclista dels Països Catalans cridat a trencar motllos aquest 2022. Parlem de Juan Ayuso (19 anys). Nascut a Barcelona i criat a Xàbia (Marina Alta) el curs passat va fer el salt al professionalisme i encara com a júnior va guanyar el Giro d’Itàlia sub-23 amb un domini aclaparador. Joxean Matxin, el caçador de talents de l’UAE i descobridor de Pogacar, va avançar-se al Movistar i li va oferir un contracte fins al 2025 on conviurà precisament al costat del campió eslovè ajudant-lo i aprenent també els seus secrets.

Un dels primers objectius d’Ayuso aquest 2022 és la Volta a Catalunya (21-27 de març) on podrà veure quin és el seu nivell actual al costat de grans figures del World Tour. El valencià és un corredor que fins ara ha demostrat un excel·lent nivell en totes les especialitats, des de l’alta muntanya fins als esprints. Al seu costat, a l’UAE, tindrà corredors amb experiència i grans victòries, començant per Marc Soler i seguint per João Almeida i Geroge Bennett.

Ayuso no serà l’únic jove cridat a marcar el ciclisme del futur en les voltes per etapes. El noruec Tobias Johannessen (Uno-X, 22 anys) va guanyar el Tour de l’Avenir i va ser segon al Giro sub-23 el 2021 i entre els catalans l’infatigable Roger Adrià (Kern Pharma, 23 anys) és l’altra jove figura a la qual caldrà seguir els passos.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)