Futbol sala

FERRÃO

PIVOT DEL BARÇA I TRES VEGADES MILLOR JUGADOR MUNDIAL DE FUTBOL SALA (2019-20-21)

“Volem guanyar el primer títol d’aquest nou cicle”

“Després d’una primera part de la temporada espectacular, teníem una mica de greix per cremar, però ara s’ha acabat i anem a totes per la supercopa”

“La semifinal contra l’Inter és un clàssic i hi influirà molt la part mental”

Els títols importants són els col·lectius, però les distincions [Futsal Planet] donen certa tranquil·litat que s’estan fent bé les coses

El Barça ha hagut de pagar un peatge pel desgast dels jugadors després de l’europeu i la copa Amèrica, però ja s’albira la part més important de la temporada i el grup que dirigeix Jesús Velasco no vol fer més concessions. Així ho veu Ferrão (Chapecó, 1990), el tres vegades millor jugador mundial (2019, 2020 i 2021), que estarà a disposició del tècnic en la final a quatre de la supercopa que es disputa aquest cap de setmana a Jerez de la Frontera. El primer escull serà el clàssic contra l’Inter (14 h, per Esport3), mentre que l’altra semifinal enfrontarà el Palma i El Pozo Múrcia (16.30 h). Àvid de triomfs, el pivot brasiler no amaga el desig de la plantilla d’aixecar el primer títol de l’era de Velasco. Ferrão destaca l’espectacular primera part del curs, tenint en compte les circumstàncies de la pretemporada, i té una fe cega en la capacitat de l’equip amb vista al tram decisiu, amb la copa, la Champions i el play-off de lliga a l’horitzó.

La final a quatre de la supercopa no arriba en el millor moment de l’equip?
Aquest equip està preparat per a aquestes situacions. És cert que després de l’aturada de seleccions encara no hem guanyat, però aquest equip té experiència. Ara és el moment. Després de l’excepcional primera volta que vam fer, teníem una mica de greix per cremar, però ara ja s’ha acabat. Comencen a venir els partits importants i ja ens toca començar a guanyar.
És la possibilitat de guanyar el primer títol de la temporada.
Sens dubte. Això encara ens donaria més confiança amb vista al que vindrà, però ja sabem que a l’esport cada cop és més difícil guanyar títols. Però les ganes que tenim de guanyar un primer títol en aquest nou cicle són molt grans.
Era inevitable que l’equip tingués un sotrac després de l’europeu i la copa Amèrica?
De fet, acumulem molt de desgast. Els internacionals pràcticament no vam tenir vacances a l’estiu perquè quan tocava fer pretemporada ens estàvem entrenant per al mundial, que era al setembre. I ara, entre l’europeu i la copa Amèrica, portem molta càrrega a sobre. En tot cas, l’equip ja sap el que queda i sabrà estar a l’altura.
De totes maneres, la primera part de la temporada havia estat impecable. Invictes a Europa i han quedat a un sol punt d’igualar la millor primera volta de l’equip en la lliga.
Va ser espectacular, sobretot si tenim en compte que no vam poder estar tots junts fins al mes d’octubre, quan l’habitual és estar-hi a l’agost. Té molt mèrit fer la primera volta que hem fet en aquestes circumstàncies i és la millor evidència que aquest grup té molta ambició per guanyar.
L’Inter és sorprenentment el dotzè classificat en la lliga, però en la primera volta ja els va esgarrapar un punt al Palau (3-3). Com veu aquesta semifinal?
Serà un partit molt dur. És un clàssic. En partits així, a més de la qualitat i de qüestions tàctiques, hi té molt a veure la part mental. Ningú vol perdre. Serà un partit diferent, un partidàs.
Què ha aportat i com ha canviat l’equip amb l’arribada de Jesús Velasco?
Hem fet un salt positiu i s’ha notat amb la primera volta que hem fet. Tots en tenim moltes ganes i poder guanyar ara aquest títol seria brutal.
Pitxitxi en la lliga amb 16 gols, creu que Velasco ha sabut explotar millor que ningú les seves virtuts i s’ha pogut tornar a veure la seva millor versió en la primera part de la temporada?
Tots hem fet un salt. És el que sempre comento, quan el col·lectiu està bé, les individualitats en una plantilla amb tanta qualitat també apareixen. Estic content de com ha anat tot i espero millorar perquè ara comença la part més agraïda de la temporada. Jo sempre considero que hi ha marge de millora i vull créixer encara més per ajudar aquest club a guanyar-ho tot.
Suposo que al costat de ‘Pito’ tot deu ser molt més fàcil.
Sens dubte, Pito és un crac, com tants d’altres que tenim al club. Amb jugadors tan bons al costat, és molt més fàcil jugar.
En els Futsal Planet Awards ha agafat embranzida i ja suma tres títols consecutius de millor jugador mundial. Aquests reconeixements també són una manera de continuar fent història amb el Barça?
Els títols principals sempre són els col·lectius, però aquestes distincions també et donen certa tranquil·litat que s’estan fent les coses bé. A la vegada també són un estímul per continuar millorant i per guanyar col·lectivament. Tant de bo puguem mantenir els premis per equips i individuals en aquest nou cicle.
En el palmarès d’aquests premis, ja només té al davant jugadors de la trajectòria de Falcao (4) i Ricardinho (6). Es veu amb cor de mantenir el nivell i continuar aspirant a aquests reconeixements?
Per això treballem cada dia. Els esportistes sempre ens entrenem per continuar millorant en tots els aspectes del joc, i, més que aquests premis individuals, tant de bo pugui continuar ajudant el Barça a guanyar molts títols.
El repte és recuperar la millor versió per a la copa d’Espanya, a finals de març, i la Champions, a finals d’abril?
Ara hem estat alguns partits sense guanyar, però no em preocupa. La confiança en el grup i en el cos tècnic continua intacta. Sabem qui som i segur que en els moments clau, en els moments importants, estarem lluitant pels títols.
Serà un consol el fet de no jugar a Portugal i que la fase final de la Champions es disputi a Riga?
Si vols guanyar el títol, s’ha de guanyar on sigui. És clar que per a l’Sporting o el Benfica hauria estat beneficiós jugar a Portugal, com per a nosaltres seria un luxe jugar al Palau. En aquest cas, és millor jugar en un lloc neutral, però si calgués anar a Portugal també estaríem preparats.
La selecció de Portugal i els clubs portuguesos s’han convertit en els rivals a batre.
Sí, és clar que amb el mundial i l’europeu de la selecció portuguesa, i la Champions de l’Sporting estan en un moment de competitivitat molt dolç. Per guanyar la Champions no falten motivacions, però suposarà un plus extra si ens toquen com a rivals. En tot cas, nosaltres també tenim el nostre jugador portuguès, André Coelho, i segur que ens ajudarà molt.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)