Atletisme

Títols de 60 m per a Bernat Canet i de 3.000 m per a Adel Mechaal

El velocista del Cornellà Atlètic supera el rècord català (6.61) i segella la mínima per al mundial, i el fondista palamosí assoleix la seva sisena victòria en la prova més llarga del programa del campionat d’Espanya en pista coberta a Ourense

Bernat Canet (Cornellà Atlètic) i Adel Mechaal (New Balance) han posat el colofó a l’extensa segona jornada del campionat d’Espanya indoor a Ourense. Canet s’ha imposat en els 60 m amb una nova plusmarca catalana, i sub23 espanyola (6.61), i segellant la mínima per al mundial de Belgrad i Mechaal ha assolit en els 3.000 m el primer dels dos títols als quals aspira a Ourense. El velocista del Cornellà Atlètic, que ja havia rebaixat la seva marca en les semifinals (6.66), ha confirmat la seva progressió en una final històrica. L’anterior plusmarca catalana (6.65) era en poder de José Illan, des del 1997.

Amb la victòria d’avui, Mechaal, amb sis títols, ja s’ha convertit en el fondista més llorejat en el palmarès del campionat i demà intentarà consumar el seu tercer doblet de la competició en la final de 1.500 m (11.40 h). L’atleta palamosí ha temptejat els seus rivals. El també català Lahcen Ait Alibou ha marcat el ritme en el primer quilòmetre (2:47.33). A partir d’aquí, Mechaal ha fet una primera estrebada (5:39.15 els 2.000 m), però l’atac definitiu ha estat en l’últim quilòmetre que en 2:24 ha quedat fora de l’abast de qualsevol dels seus rivals per acabar en 8:03.73. Més enllà de l’actuació dels dos atletes catalans també ha brillat amb llum pròpia la velocista sevillana Maria Isabel Pérez (València), que ha rebaixat el rècord espanyol de 60 m tant en les semifinals (7.17) com en la final (7.16).

En els concursos, ha destacat el subcampionat d’Àngel Torrero (AA Catalunya) en alçada (2,08 m) i el tercer lloc de Mònica Clemente (Avinent Manresa) en perxa (4,22 m).

Rècord de Benach en tanques 8.06)

A l’inici de la jornada de tarda, la vilafranquina Xènia Benach (València CA) ja havia donat la primera alegria després de rebaixar la seva plusmarca catalana fins a 8.06 en les eliminatòries de 60 m tanques. Tenia 8.10 de l’any passat. Benach, que demà hauria de competir en les semifinals (10.10 h) i final (12.35 h), ha acreditat fins a quatre vegades la marca mínima per al mundial de Belgrad.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)