Atletisme

Raquel González estrena la temporada en la prova de 35 km del mundial de marxa per equips a Omán

Formarà selecció amb Mar Juárez i Cristina Montesinos. Completen la participació catalana Paul McGrath (20 km) i els sub20 Òscar Martínez i Griselda Serret (10 km)

La mataronina Raquel González (FC Barcelona) farà el seu debut de la temporada la matinada de dissabte (4 hora catalana) en els 35 km del mundial de marxa per equips de Muscat (Oman). En una temporada amb moltes cites internacionals i amb la plaça ja assegurada amb anterioritat, la marxadora olímpica ha preferit no competir en els campionats d’Espanya de 35 i 20 km, i estrenar-se directament en el mundial. González té un millor registre en la distància de 2h48:40, aconseguit l’any passat en el campionat d’Espanya de Sevilla. Serà la quarta vegada que la maresmenca competeix en la prova absoluta de l’antiga copa del món de marxa –ho va fer també dos cops en com a sub20–, tot i que la distància dels 35 km s’estrena en el programa.

A Muscat, González compartirà equip amb dues catalanes més, Mar Juárez (Avinent Manresa), tercera en l’últim campionat estatal a Lepe, i la debutant Cristina Montesinos (Aldara Lleida), a més de l’andalusa Laura García-Caro (Lepe) i la gallega Carmen Escariz (Ourense). En la prova absoluta de 20 km (dissabte a les 13 hores) també hi competirà el jove gavanenc de 19 anys Paul McGrath (Cornellà Atlètic), que es va guanyar la plaça amb el tercer lloc i l’espectacular registre d’1h21:43 en l’estatal de la distància a Pamplona.

Completen la participació catalana Òscar Martínez (Cornellà Atlètic) i Griselda Serret (Atletismo Alcorcón), en els 10 km sub20. Aquestes proves ja es disputaran aquesta pròxima matinada. Inicialment, també s’havia guanyat la plaça Júlia Suárez (CA Tarragona), però va quedar fora de la convocatòria perquè no estava vacunada, segons com fixa el protocol d’autorització mèdica de la World Athletics.

García Bragado, ambaixador de la competició

D’altra banda, el ja retirat Jesús Ángel García Bragado exercirà d’ambaixador oficial del campionat que aplegarà fins a 350 marxadors de 46 federacions. “El llegendari atleta espanyol és un dels competidors més prolífics de la marxa internacional. Té el rècord de participacions tant a la copa del món, amb 13, i una victòria el 1997 a Podebrady (República Txeca), com en mundials, també amb 13, i on també va guanyar l’or a Stuttgart 1993”, segons es recorda en el web de World Athletics. Al seu torn, l’exmarxador català ha comentat: “Poder anar a Omán com a representant dels marxadors és un gran orgull. Sento una gran responsabilitat per tornar a la marxa el que m’ha donat i contribuir a què aquesta modalitat es conegui a més països i aportar la meva experiència per reforçar la prova dels 35 km en aquesta nova etapa al mundial per equips de Muscat i després al mundial d’Oregón.”

La competició, com ja va anunciar World Athletics a través d’un comunicat dimarts passat, no tindrà participació de marxadors russos i bielorussos com a represàlia per l’atac a Ucraïna.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)