Esquí

Albert Pérez i Pere Rullan, campions d'Espanya d'esquí de muntanya a Sierra Nevada

Albert Pérez (CE Cerdanya Skimo Team) i Pere Rullan (La Molina CE) han estat els noms propis d’aquest cap de setmana a l’estatal d’esquí de muntanya que s’ha celebrat a Sierra Nevada. Pérez, del Pla de Santa Maria, es va perdre el campionat d’Europa de Boí per Covid, i ha arribat a Sierra Nevada amb ganes de demostrar tot el seu potencial. S’ha acabat emportant la classificació combinada final després d’un cap de setmana on ha pujat al pòdium en totes les disciplines. El tarragoní, va fer segon en la prova esprint i va vèncer la cursa individual on va superar a Antonio Alcalde i a l’urgellenc Jordi Alís (CE Cerdanya Skimo Team), tercer. El banyolí, Nil Cardona (Ski Club Camprodon) va aconseguir un quart lloc a la prova individual, mateixa posició que ja havia sumat també a l’esprint. Pérez sumava d’aquesta manera els seus primers èxits a la competició amb la plata a l’esprint i la victòria absoluta, tot i ser sub23, en la cursa individual.

Rullan, per la seva banda, ha estat el millor en la cursa vertical. El solleric ha imprès un ritme fort des de l’inici i ha anat agafant distància progressiva sobre Alcalde i Albert Pérez. Rullan s’ha mostrat satisfet de l’èxit en una modalitat que és el clar dominador a Catalunya i a l’estat amb permís d’Oriol Cardona, el gran absent de l’estatal.

Guillem Farriol (CE Cerdanya Skimo Team), 7è, Nil Cardona 8è i Arnau Cases (Espot Esquí Club Valls d’Àneu) 9è han tancat la participació de la selecció catalana a la vertical. En categoria femenina absoluta l’estatal només ha tingut un nom propi, el de l’andalusa Ana Alonso que ha fet triplet i s’ha emportat la victòria en totes les categories. La catalana Lídia Puyals (UE Urgellenca), actual subcampiona de Catalunya vertical, ha aconseguit el quart lloc a la cursa vertical.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)