Esquí

Pol Makuri ocupa el 14è lloc en la prova de 20 km dels Jocs Paralímpics

El fondista igualadí també competirà en la prova d’esprint i en la de 12,5 km estil clàssic

L’igualadí Pol Makuri Redolad ha començat la seva participació en els Jocs Paralímpics d’Hivern de Pequín amb un 14è lloc en la prova clàssica de 20 km d’esquí de fons, que s’ha disputat aquest matí en el Centre de Biatló de Zhangjiakou. L’esquiador català, que ha estat el primer en l’ordre de sortida, ha arrencat amb molta força i ha resistit de forma consistent tot el recorregut. Ha igualat el ritme d’altres dos esquiadors, el japonès Keigo Iwamoto i el mongol Ganbold Batmunkh, entre la segona i la tercera volta, en la que ha canviat els esquís. Makuri, amb hemiparèsia de naixement, un tipus de paràlisi cerebral que li afecta la part dreta del cos, ha cobert la distància en 1h05:08. Les places del podi han estat per al japonès Taiki Kawayoke (52:52), seguit pels xinesos Jiayun Cai (54:27) i Mingyang Qiu (54:29).

“He començat la prova amb molta il·lusió, sent conscient que era una cursa llarga, però amb molt bones sensacions des de l’escalfament a la pista. Estava preocupat per com em respondria el cos en les pujades, però m’han anat bé. He esquiat sempre per dins les petjades, gaudint de cada pas i de cada lliscament”, ha comentat Makuri després del seu debut en els Jocs. El fondista del Club d’Esquí Nòrdic l’Arp també competirà en la prova d’esprint, el 9 de març, i de 12,5 km estil lliure, el 12.

La surfista de Perpinyà, or en snowboardcross

D’altra banda, en la jornada d’avui també ha destacat la victòria de la surfista de Perpinyà de 47 anys Cécile Hernandez en la modalitat de snowboardcross. Hernandez, que pateix una esclerosis múltiple des de fa disset anys, ja havia assolit una medalla de plata en els Jocs del 2014 i una de bronze en els del 2018.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)