Ciclisme

La Volta ja té el seu recorregut

Ciclisme. L’edició 101 de la tercera cursa per etapes més antiga del calendari comença el dia 21 a Sant Feliu de Guíxols i acaba el 27 a Barcelona amb el seu tradicional final a Montjuïc

“La Volta és història esportiva de Catalunya, un fidel reflex de la societat al llarg de més d’un segle de vida. Entre tots tirem endavant un esdeveniment que és màgic: l’únic que acosta les millors figures del món per tot el territori català; que mostra de manera bellíssima els nostres paisatges, carreteres i municipis a més de 15 milions d’espectadors, i les seves imatges arriben a 190 territoris.” És el president de la Volta a Catalunya, Rubèn Peris, en la presentació del recorregut de l’edició 101 de la prova, que es farà del 21 al 27 de març. L’acte es va dur a terme ahir a les instal·lacions de l’INEFC de Barcelona.

L’últim vencedor, l’anglès Adam Yates; el campió olímpic Richard Carapaz, o el també corredor de l’Ineos i exvencedor de la cursa, l’australià Richie Porte, encapçalen un cartell amb altres noms il·lustres que apareixen en el palmarès de la Volta, com ara Alejandro Valverde i Nairo Quintana. L’ex-campió del món Philippe Gilbert o Tom Dumoulin donen més entitat a la cursa, en què es preveu la participació de ciclistes catalans més nombrosa dels últims anys.

Els mallots oficials de la Volta, el cartell d’aquesta edició –de l’artista visual Francesca Llopis– o la banda sonora d’aquesta edició, que va guanyar el concurs coordinat a través de l’emissora iCat i és del grup The Penguins (Boires i retrets), són altres aspectes que també es van desvelar.

Canvis i tradicions

La Volta a Catalunya 2022 canvia el seu punt de sortida perquè Sant Feliu de Guíxols pren el relleu de Calella. Serà amb una etapa de 172,2 quilòmetres amb sortida i arribada a la localitat de la Costa Brava, que serà el Gran Inici aquest any i el que ve. La primera etapa passa per les Gavarres i ja es podran marcar diferències.

La segona etapa presenta una altra cara nova: l’Escala. Serà la seva estrena com a seu d’una etapa de la Volta i els corredors en sortiran per fer 202,4 quilòmetres fins a Perpinyà, on fa 67 anys que la cursa no hi arribava. La tercera etapa surt de la capital del Rosselló i, en el primer contacte amb l’alta muntanya, acaba a la Molina. Seran tres ports de primera categoria amb 161,1 quilòmetres. L’endemà, en la quarta etapa (166,7 quilòmetres), tres ports més de primera amb sortida de la Seu d’Urgell i final a Boí Taüll, que torna al recorregut de la Volta a Catalunya 20 anys després.

L’etapa més llarga serà la cinquena, amb 206,3 quilòmetres, de la Pobla de Segur a Vilanova i la Geltrú i dissenyada per a un final a l’esprint. La sisena etapa és de mitja muntanya per la Costa Daurada, amb 167,6 quilòmetres que comencen a Salou i acaben a Cambrils i tres ports puntuables a l’interior de la serra del Montsant i les Muntanyes de Prades. La Volta s’acaba amb la tradicional sortida i arribada a Barcelona i els sis ascensos a Montjuïc (138,6 quilòmetres).

La Volta és la tercera cursa per etapes més antiga després del Tour de França i el Giro d’Itàlia i, en la seva edició 101, es troba plenament consolidada en el calendari UCI World Tour.

EL PROTAGONISTA

La Volta és història esportiva de Catalunya, un fidel reflex de la societat al llarg de més d’un segle de vida
Rubèn Peris
101a Volta a Catalunya
1 Sant Feliu de Guíxols - Sant Feliu de Guíxols 172,2 km
2 L’Escala - Perpinyà 202,4 km
3 Perpinyà - la Molina 161,1 km
4 La Seu d’Urgell - Boí Taüll 166,7 km
5 La Pobla de Segur - Vilanova i la Geltrú 206,3 km
6 Salou - Cambrils 167,6 km
7 Barcelona - Barcelona 138,6 km
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)