Més esport

Un ral·li en femení a Girona

Motor. El Costa Brava arriba a les 70 edicions amb rècord de participació de dones i amb la meitat dels 181 equips vinguts de fora de Catalunya i de l’Estat

La 70a edició del ral·li Motul Costa Brava recupera el seu lloc en el calendari i marcarà de nou la data d’inici de temporada per als campionats d’Europa, d’Espanya i de Catalunya de ral·lis històrics. La cursa es disputarà la setmana que ve (17 al 20) amb Girona, Fornells de la Selva, Santa Coloma de Farners i Palamós com a punts d’interès a banda dels trams, que són els mateixos que en l’edició de la tardor passada.

Torna Salvador Servià

Les xifres del Costa Brava continuen sent de grans proporcions. 181 equips inscrits –en línia amb els 185 de l’edició del passat novembre–, 18 passaports diferents i pràctica paritat entre equips forans (91) i catalans i espanyols junts (90). Dels catalans destaca per sobre de tot la reaparició de Salvador Servià al volant d’un Seat 124-2000 de l’equip Seat Històrics. L’acompanyarà Xavi Lorza, que va ser el seu copilot en l’últim ral·li disputat per l’empordanès, justament el Costa Brava del 1994, ara fa 28 anys, amb un Nissan Sunny oficial.

Els 91 equips forans són rècord de la prova i també ho és la participació femenina, que es triplica (13) pel que fa a pilots, que sumades a les 46 copilots situa la magnitud en 59 participants del total de 362. Hi ha molt fet, però encara molt camí per córrer.

L’esquema, les localitzacions i l’itinerari són els mateixos que en l’edició de la tardor passada. Dijous, verificacions i sortida protocol·lària a 2/4 de 7 de la tarda. Divendres, dues passades pels Àngels, Santa Pellaia i la Ganga –amb reagrupament a Palamós– i dissabte, dues passades per Osor, Collsaplana i Cladells, amb mitja part a Santa Coloma de Farners. S’ha eliminat el tram del circuit de Barcelona-Catalunya. El parc d’assistència es manté a Fornells de la Selva.

En marxa el programa MotorDona

En la línia de potenciar, fomentar i facilitar la participació de dones en un món masculinitzat com la competició del motor, el ral·li Costa Brava és el punt de partida del programa MotorDona, creat per RallyClassics, amb una durada de tres anys (2022-2024) i que s’alinea amb l’estratègia d’empoderament femení en l’esport impulsada per la secretaria general de l’Esport i considerada estratègica per l’Ajuntament de Girona.

MotorDona, que tindrà continuïtat en altres proves organitzades per RallyClassics, es plasma en una participació femenina rècord. “Estem convençuts que les proves de clàssics són una bona porta d’entrada de les dones en el motor, per la facilitat de participar-hi com a amateurs”, explica l’organitzador de la prova, Àlex Romaní.

Entre les dones participants, el nou patrocinador de la prova, Motul, posarà en marxa un equip femení amb quatre vehicles inscrits en regularitat. Centro Porsche Barcelona n’aportarà dos més i l’equip Seat cedirà dos dels seus vehicles a equips femenins. Però la pilot més coneguda serà Belén Garcia, que l’any passat va disputar les Woman Series de monoplaces i la Fórmula Regional Europa.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)