Atletisme

La 32a eDreams Mitja Marató de Barcelona reunirà 13.000 corredors

Els etíops Haftu Teklu, vencedor el 2021 amb rècord del circuit (59:39), i la seva compatriota Asnakech Awoke, tercera en l’última edició, seran els caps de cartell diumenge

La 32a eDreams Mitja Marató de Barcelona tindrà diumenge 13.000 participants, una xifra superior a la del mes d’octubre (10.000), però encara lluny però de les inscripcions en èpoques prepandèmiques (23.000 el febrer del 2020). Del total de participants, un 35% (4550) seran dones i un 19% (2470) estrangers, provinents de 55 països. “Tenim bones notícies perquè la Covid ja es considera a nivell mèdic com una grip i no ens afectarà en la mitja marató. Si les previsions acompanyen, tenim tots els ingredients per tornar a fer una gran cursa, amb un circuit pla i ràpid, corredors d’elit i un elevat nombre de participació femenina”, ha remarcat el regidor d’Esports David Escudé en l’acte de presetació.

Pel que fa a la participació d’elit, destaca la presència de l’etíop Haftu Teklu, el vencedor del 2021 i que intentarà esgarrapar alguns segons més al seu rècord del circuit (59:39). En el cartell de la prova hi ha tres fondistes més amb registres inferiors a l’hora, els també etíops Abebe Gashahun (59:46) i Antenatyehu Dagnachew (59:48) i el kenyà Titus Mbishei (59:55). Entre la nòmina de favorites en la prova femenina hi destaca l’etíop Asnakech Awoke (1h07:04), tercera en l’última edició i que tindrà com a principals rivals a dues debutants en la distància, la seva compatriota Rediet Daniel Molla i a la kenyana Magaret Kipkemboi.

La mitja repetirà el mateix circuit de les últimes edicions, amb sortida (8:30 h) i arribada al Passeig Pujades, i serà retransmesa en directe per betevé.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)