Natació

Carles Coll guanya l’or en 200 m estils, però no pot amb la barrera dels 2:00

El nedador tarragoní del CN Sabadell, que havia acreditat 2:00.80 en les sèries, s’imposa en la final amb un registre de 2:00.96 en la penúltima jornada del campionat d’Espanya Open de Torremolinos

El tarragoní Carles Coll (CN Sabadell) ha complert els pronòstics i s’ha emportat el títol de 200 m estils en la penúltima jornada del campionat d’Espanya Open de Torremolinos, amb un registre de 2:00.96. Després dels 2:00.80 de les eliminatòries matinals, hi havia esperances que el nedador del CN Sabadell pogués trencar per primer cop la barrera dels 2 minuts i segellés la mínima mundialista (1:59.76). Coll anava a bon ritme després de la braça (1:30.48), però el tram de crol se li ha fet excessivament llarg i no ha pogut complir el seu propòsit. La segona plaça ha estat per a Francho Artal (CE Mediterrani), vencedor de la final B amb 2:03.19.

En els 200 m estils femenins, Paula Juste (CN Lleida) ha acabat segona amb 2:15.15 i només ha cedit davant l’andalusa del Churriana Alba Vázquez, campiona amb 2:13.88. La tercera plaça ha estat per a Cata Corró (CN Sabadell), amb 2:15.21, i la quarta per a Emma Carrasco (CN Sant Andreu), que liderava la prova després de la braça, però ha perdut pistonada en el crol. Carrasco, en tot cas, ha tornat a rebaixar el rècord del campionat júnior (2:15.63).

Doblet de Lidón Muñoz i Marta González

La castellonenca Lidón Muñoz (CN Sant Andreu) ha segellat el tercer títol a Torremolinos i ha reforçat la seva condició de millor velocista del campionat amb la victòria en els 50 m lliure amb 25.32, a només 28 centèsimes de la mínima mundialista (25.04). Muñoz ha precedit a la seva companya d’entrenaments Marta González (25.64). En els 50 m masculins, el mallorquí Sergio de Celis (CN Sabadell) ha acreditat 22.69 i s’ha quedat a 5 centèsimes de l’or, que ha estat per a Juan Segura (Madrid NC), amb 22.65. La tercera plaça ha estat per a Mario Mollà (CN Terrassa), amb 22.90.

El nedador solleric del CN Sant Andreu Joanllu Pons s’ha emportat l’or dels 200 papallona en una de les finals més emocionats de la jornada. Amb un últim volteig i parcial de 50 metres espectacular, Pons ha superat els tres nedadors que el precedien i ha acabat vencedor amb 1:58.80, amb una única centèsima de marge respecte de Miguel Martínez (Real Canoe).

La primera plaça europea de la jornada –se la guanyen tots els campions– havia estat per a Júlia Pujadas (CN Sant Andreu), que seguint el ritme de la portuguesa Ana Monteiro (2:11.95) ha assolit el títol espanyol de 200 m papallona amb 2:14.21. En la sessió matinal, la badalonina Mireia Belmonte (UCAM) ha renunciat a competir en les eliminatòries d’aquesta prova, on atresora tretze títols estatals, i s’haurà de veure si demà pren la sortida en els 400 m lliure, l’última prova que formava part del seu programa a Torremolinos.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)