Tennis

La Bisbal lidera la triple cita del circuit Costa Brava

Tennis. L’Open Empordà, el més important de Catalunya, creix al costat dels tornejos ITF de Platja d’Aro i Tossa de Mar

El circuit ITF aterra encara amb més força aquesta primavera a les comarques gironines. El Ciutat de la Bisbal (8-15 de maig), que arriba a la sisena edició, estarà acompanyat aquesta vegada de dos tornejos més del circuit femení de la federació internacional, un fet mai vist fins ara a Catalunya. Tossa de Mar (30 d’abril-8 de maig) i Platja d’Aro (16 de maig-22 de maig) completen aquest primer circuit Costa Brava Pirineu de Girona.

La triple cita va ser presentada ahir a la Diputació, un dels organismes que hi donen suport, amb unes línies ben marcades entre les quals figura la de suport a l’esport femení, la possibilitat de continuar venent la demarcació com a destinació turística, i que tot el que envolta els campionats generi activitat econòmica afegida.

Mirant cap amunt

L’ànima al darrere de l’ambició de tot aquest projecte és el president del CT la Bisbal, Xavier Ponsatí, que ha aconseguit que el torneig del Baix Empordà arribi a una dotació de 100.000 dòlars més l’hospitalitat, fet que el converteix en el més important de Catalunya. “El Godó dona 500 punts en el rànquing mundial i nosaltres, 160. Ho han aconseguit després de més de 60 anys, i nosaltres només en portem sis”, remarca Ponsatí, que ja pensa en un futur torneig de la WTA. D’entrada, per a l’edició del 2022 hi ha garantida la presència, entre d’altres, de la jugadora de Palafrugell Aliona Bolsova, una de les referents del tennis a Catalunya; així com la de la subcampiona del 2021, la neerlandesa Arantxa Rus, número 75 del món, i de l’andorrana Vicky Jiménez (16 anys), una de les millors júniors del món. El club s’ha esforçat a ampliar l’aforament a les pistes i a fer activitats paral·leles, fet que converteix el torneig en una referència més enllà de la competició pura i dura, com ara una jornada de tennis inclusiu (6 de maig) i una jornada centrada en la dona i l’esport (13), amb una taula rodona sobra la visualització de la dona en el tennis, un dels pocs esports on hi ha els mateixos premis per a jugadors i jugadores en les competicions professionals.

El president del Club Pola Giverola, Jordi Avellí, admet que, com a bisbalenc, a la primera persona que va demanar consell sobre la possibilitat de fer un ITF de 25.000 dòlars va ser al mateix Ponsatí. La concentració dels tres tornejos –el de Platja d’Aro també és de 25.000– en una distància tan curta i amb poques setmanes de diferència permet, sobretot a les jugadores catalanes que busquen punts, estalviar-se llargs viatges.

Ponsatí recorda que dues jugadores com Paula Badosa o la romanesa Bianca Andreescu van passar per la Bisbal abans de tastar la glòria amb victòries a Indian Wells. Andreescu va jugar el torneig el 2018 i la tennista de Begur va ser semifinalista el 2019, poc abans que comencés el seu ascens meteòric.

LA DADA

23
dies seguits.
Són els que hi haurà de tennis d’alt nivell entre Tossa, la Bisbal i Platja d’Aro.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)