Ciclisme

Remco Evenepoel guanya la Lieja-Bastogne-Lieja

Annemiek van Vleuten (Movistar) guanya la cursa femenina per segon cop

Remco Evenepoel (Quick-Step) és el vencedor de la Lieja-Bastogne-Lieja, de 257,5 km i que serveix per tancar el calendari de les clàssiques de primavera. És el primer monument per a la gran promesa del ciclisme belga nascut el 2000, que en el seu debut en la cursa relleva Tadej Pogacar (UAE) en el palmarès, amb l’eslovè sense córrer per la mort de la seva sogra. Philippe Gilbert, que avui s’acomiadava de la clàssica, era l’anterior belga en guanyar la Lieja (2011). Quinten Hermans (Intermarche) i Wout Van Aert (Jumbo) completen el podi íntegrament nascut a Bèlgica.

L’atac de Remco Evenepoel a La Redoute, quan quedaven 29 quilòmetres i Julian Alaphilippe ja havia abandonat en veure’s implicat en una caiguda a poc més de 60 –el campió del món anava a parar contra el tronc d’un arbre–, és dels que passa a la història perquè aniria atrapant els escapats i enllaçaria amb Bruno Armirail (Groupama-FDJ) a poc més de 20 i amb els perseguidors a mig minut.

El belga coronava la Roche-aux-Faucons a 10 quilòmetres després de fer la última pujada en solitari amb 20 segons d’avantatge i els del darrera sense entendre’s. Aleksandr Vlasov (Bora) marxava de la resta de candidats a 9 quilòmetres però finalment els llocs d’honor es decidien en l’últim esprint.

Segon triomf en la decana per a Annemiek van Vleuten (Movistar), després del 2019), amb Grace Brown (FDJ) i Demi Vollering (SD Worx) segona i tercera en un grup de perseguidores que entrava a 43 segons de la campiona olímpica.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)