Tennis

Alcaraz s’exhibeix contra Carreño i guanya el Barcelona Open Banc Sabadell

Carlos Alcaraz (5) ha complert avui les expectatives i s’ha endut, amb només 18 anys i un sobreesforç titànic, el títol del Barcelona Open Sabadell davant de l’asturià Pablo Carreño (8), que no ha pogut contenir a la nova sensació del tennis mundial –demà estarà entre els 10 millors del món– tot i que ha tingut força més temps de descans: 6-3 i 6-2 en 65 minuts. La final ha escenificat un partit entre dos jugadors del RCT Barcelona-1899, el club organitzador del torneig. Alcaraz, que ha sabut suportar la pressió que l’envolta, ha aixecat el tercer títol del curs en una final rodona en què ha desplegat el seu joc agressiu i estructurat i succeeix el dotze cops campió Rafa Nadal en el palmarès.

Certament, la jornada ha estat maratoniana, ja que els dos finalistes han hagut de guanyar abans al matí i migdia els seus respectius partits de semifinals, suspesos dissabte per la pluja, tots dos curiosament amb 2-2. Carreño, que ja havia jugat dues semifinals anteriors a Barcelona però que ha afrontat la seva primera final, ha passat fluix contra l’argentí Diego Schwartzman (6) per 6-3 i 6-4 en 1h39, però el murcià, que també s’ha estrenat en una final a al capital catalana, ha hagut de salvar dues pilotes de partit en el segon set contra l’australià Alex de Minaur (10), que ha fet un gran partit, i ha protagonitzat una remuntada èpica de 3h39 minuts: 6-7 (4), 7-6 (4) i 6-4. La final s’havia de jugar a les 16 h però la normativa ATP estipula que hi ha d’haver un descans de tres hores i ha arrencat pels volts de les 17.45h. El sol ha lluït tot el dia.

Alcaraz ha vençut amb comoditat, sobretot si ho comparem amb el partit que li ha tocat patir hores abans, una final anticipada com la que va viure divendres contra Stefanos Tsitsipas (1). Tan ell com Carreño han guanyat en blanc els seus dos primers torns de servei. En el cinquè joc, el murcià ha donat la primera queixalada amb un break i ja no ha cedit la iniciativa. Ha segellat la seva superioritat en el primer parcial amb un segon trencament en el novè joc (6-3).Un altre break, en el sisè joc (4-2) ha deixat el partit sentenciat. Alcaraz, que ha jugat amb molta desimboltura i ha tingut millors sensacions que en la semifinal, ha castigat la zona de revés de Carreño, que no ha trobat arguments per frenar-lo.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)