Més esport

Els Jocs Emporion, del 13 al 15 de maig a La Selva

Blanes, Lloret de Mar, Santa Coloma de Farners i Vilobí d’Onyar seran el marc de les 18 activitats per a infants i gent gran, també d’esport adaptat, que es duran a terme en el marc dels Jocs Emporion, que recuperen el seu format habitual dos anys després. La vuitena edició dels Jocs es va presentar a la sala Ferran Agulló de la Diputació de Girona amb el diputat d’Esports, Jordi Masquef; el president del Consell Comarcal de la Selva, Salvador Balliu, i la representant territorial d’Esports de la Generalitat de Catalunya a Girona, Anna Julià.

El 2020 la pandèmia va fer que es cancel·lessin els Jocs i l’any passat se’n va fer una edició especial adaptada a les restriccions per la situació sanitària, amb una setmana d’activitats per les vuit comarques gironines. “Calculem que al voltant de 6.500 persones prendran part en unes activitats que, si bé la majoria tenen un component competitiu, també tenen el propòsit de reforçar valors com el respecte, els comportaments cívics o el treball en equip per extrapolar-los en tots els àmbits de la vida” diu Masquef.

Balliu destaca: “els Jocs Emporion són una oportunitat per a la comarca de la Selva per mostrar el seu potencial com a seu de grans esdeveniments esportius. Són un model de treball transversal des de les administracions i estan carregats de simbolisme en l’àmbit esportiu per la tasca en la promoció dels valors de l’esport que es fa des dels consells esportius i que serveix per obtenir una societat més cohesionada”. “Els Jocs Emporion fomenten l’esforç, la passió i la promoció de l’activitat física i l’esport a totes les edats, uns objectius que impulsem des d’Esportcat. Vull destacar la participació dels consells esportius de les comarques gironines en aquest esdeveniment i ressaltar la gran feina que fan per promocionar aquests valors. Gràcies a aquest esforç conjunt estem fent accions per millorar el sistema esportiu català” posa en valor Julià.

L’Auditori de Girona serà l’escenari el 20 de maig de la VI Gala Valors en Acció, que reconeix equips i esportistes que han destacat per l’exemplaritat i el joc net. Els Jocs Emporion estan impulsats per la Diputació de Girona i la Representació Territorial de l’Esport de la Generalitat de Catalunya i compten amb la coordinació tècnica dels consells esportius de les comarques gironines, i el suport i la col·laboració dels ajuntaments dels municipis on es duen a terme les activitats.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)