Futbol sala

El Barça guanya la quarta corona europea en una final per emmarcar (4-0)

L’equip blaugrana ha superat l’Sporting en totes les facetes del joc i ha deixat sense arguments al defensor del títol a Riga

El Barça ha tornat a exhibir tota la seva capacitat competitiva i ha conquerit la seva quarta corona de la UEFA Futsal Champions League amb una final per emmarcar contra l’Sporting (4-0). En la repetició de la final del curs passat a Zadar, s’han invertit els papers i l’equip blaugrana s’ha mostrat molt superior al campió vigent (4-3 a leshores) en totes les facetes del joc i no ha donat cap possibilitat al conjunt de Lisboa. Sergio Lozano (15’), Pito (18’), Ferrão (21’) i Dídac (38’) han estat els golejadors blaugrana. Una dècada després del seu primer títol assolit a Lleida 2012, el conjunt de Jesús Velasco ha alçat la corona de Riga 2022, que s’afegeixen a les de Baku 2014 i Barcelona 2020.

Després d’una fase de tempteig, el Barça ha anat imprimint el seu ritme de joc. Les primeres oportunitats han estat blaugrana. Guitta ha salvat amb els peus un contraatac conduït per Pito i amb rematada final de Matheus. També Sergio Lozano ha afusellat la porteria rival, però la pilota s’ha estavellat en el cos de Zicky Té. L’Sporting replicava i obligava a les primeres intervencions de Dídac i a dues grans accions de Dyego en defensa. Marcenio i Ferrão ho tornaven a intentar en un duel que per moments pujava d’intensitat. El Barça percudia més davant un Sporting més contemplatiu, que esperava l’errada del rival i que provocava més o menys perill en funció de si Zicky Té era o no en pista. Un llançament precipitat de Dídac ha provocat un contraatac verd-i-blanc que el mateix porter maresmenc ha frustrat rebutjant el xut de la jove estrella portuguesa. Però els de Jesús Velasco continuaven proposant més. Matheus ha enviat un xut al pal. I el premi ha arribat poc després amb una altra llarga assistència de Dídac. Sergio Lozano (15’) ha salvat la sortida de Guitta amb una subtil vaselina amb l’esquerra. El gol encara ha generat més confusió en les files portugueses i el Barça ho ha aprofitat per marcar el segon (18’). Pito ha recuperat la pilota i ha sorprès el porter rival amb un xut des de la frontal de l’àrea. Amb el 2-0 es repetia el parcial de la primera part de la final de l’any passat a Zadar (Croàcia). Només calia no caure en les mateixes errades del passat.

L’Sporting ha començat la segona part amb una pressió molt alta, però s’ha trobat amb una resposta inesperada. Carlos Ortíz ha enviat una assistència bombejada d’àrea a àrea a Ferrão, que ha definit de manera extraordinària. El millor jugador del món ha fet un control orientat amb l’esquerra i ha executat amb un xut amb la dreta per tot l’escaire (21’). El 3-0 ha deixat l’encara campió grogui i per moments les oportunitats blaugrana s’han multiplicat. Bernat Povill, que acabava d’entrar en pista, n’ha tingut un parell i també Carlos Ortíz, que ha obligat a una gran intervenció de Guitta. El mèrit del Barça ha estat continuar fidel al seu estil de joc. El 4-0 estava molt més a prop que el 3-1. Amb aquest panorama i sense arguments per veure porteria, Nuno Dias s’ha vist obligat a optar pel porter jugador quan restaven 7:31 de partit. Però ni així l’Sporting ha vist porteria. Dídac ha perdonat una primera oportunitat, però en la segona ha rematat la feina i ha posat el llacet a la quarta copa d’Europa (38’).

Tercer lloc del Benfica

En la final per la tercera plaça, el Benfica s’ha imposat a l’ACCS per 5-2 en el partit que ha suposat el comiat de Ricardinho de l’alta competició.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)