Tennis taula

MARC DURAN

JUGADOR DE L’ASISA BORGES VALL

“No m’esperava una temporada tan increïble”

“Tant la superdivisió com la copa del Rei les hem guanyat sense ni empatar cap partit, tot victòries. Ha sigut una temporada perfecta”

“Sempre he sigut un jugador molt espectacular i he fet grans punts”

Els quatre jugadors de l’equip hem fet un gran grup i això també ens ajuda a donar un plus sempre

Els resultats que ha aconseguit Marc Duran (Vilanova i la Geltrú, 35 anys) aquesta temporada han estat espectaculars, tant individualment com amb el seu equip, l’Asisa Borges Vall. Un triplet en el campionat d’Espanya, un doblet per equips amb la copa i la lliga de la superdivisió que acaben de guanyar.

Un títol de la superdivisió molt esperat i molt celebrat?
Va ser perfecte perquè de tots els títols que havíem guanyat en la història del Borges cap havia sigut a casa, al davant de la nostra afició, i va ser encara més especial.
Hi va haver un gran ambient i el Centre de Tecnificació va estar ple de públic.
Tenim la sort que al Borges tenim l’afició –jo crec– més gran de tots els equips de tot Espanya, tant masculins com femenins, i és un privilegi estar en aquest club i amb aquesta afició.
Com a jugadors a la taula els deu ajudar molt.
Ens ajuda i ens dona molta força en els moments difícils que hi ha en els partits, et dona un plus sempre.
En la superdivisió no van perdre cap partit, va ser una lliga perfecta?
Tant la superdivisió com la copa del Rei les hem guanyat sense ni empatar cap partit, tot victòries. Ha sigut una temporada perfecta.
Els resultats dels partits de la final van ser clars, però l’Arteal els va donar molta feina?
L’anada va ser un 2-4, però podia haver sigut un empat o una derrota perquè tots els partits van ser ajustats. Anàvem 2-2 i dos partits ajustats al cinquè set van caure del nostre costat i això ens va donar un resultat bo per a la tornada. I a casa en els dos primers partits, en el primer de Viktor Brodd contra Enio Mendes, anaven 2-2 i 7-3 perdent a l’últim set, i en el segon partit també va ser molt ajustat. Llavors, és clar, va semblar que havia sigut fàcil, però podíem haver patit molt a la tornada.
Tenen un equip molt compacte?
Sí, hem fet molt bona temporada. Els quatre jugadors de l’equip hem fet un gran grup i això també ens ajuda a donar un plus sempre, i durant la temporada potser quan ha fallat un l’altre ha donat la cara i a l’inrevés, i hem fet un equip molt bo.
Han aconseguit un doblet històric, amb lliga i copa.
Amb el Borges no ho havíem aconseguit mai, havíem guanyat la lliga o la copa, mai havíem fet el doblet, i sí, és una temporada històrica, no ho esperàvem, i també la gran temporada que vam fer a Europa.
Van debutar a la lliga de campions i a l’Europa Cup van estar a punt de passar a la final.
A Champions vam estar a tocar dels quarts de final i vam passar a l’Europa Cup, on vam fer una gran temporada, i a les semifinals potser va ser l’únic partit de la temporada en què aquests partits ajustats es van escapar i vam perdre la tornada, però va ser una gran temporada igualment.
Des del punt de vista personal va fer un triplet històric al campionat d’Espanya, amb el títol individual, el de dobles i la copa.
Una temporada increïble que no m’esperava per part meva, i arrodonida amb aquests títols amb el Borges. Ha sigut la millor temporada de la meva carrera, ha sigut increïble.
Té 35 anys i està en el seu millor moment. Hi ha alguna cosa especial?
És estrany, hi ha hagut altres temporades bones fa anys potser, però cap com aquesta. No ho sé, són coses de la maduresa, quan guanyes alguns partits importants t’ho comences a creure més i ha sigut també el gran equip que hem fet que ajuda, i hem guanyat partits importants i vas agafant confiança i t’ho creus més i també en tens més ganes. Ha sigut increïble, no esperava una temporada tan bona.
I amb punts espectaculars que fan aixecar pavellons.
Sempre he sigut un jugador molt espectacular i he fet grans punts, i també en Joan Masip; som jugadors molt espectaculars. Crec que transmetem molt jugant i això fa que vingui molt públic i que se senti identificat amb nosaltres; ens ajuda i gaudeix venint. Sempre en aquests partits la gent ha gaudit molt i això fa que després vulgui repetir, i això dona gust.
Dels títols guanyats algun és especial?
És clar, potser si m’haguessis dit l’any passat que guanyaria aquests quatre títols potser jo t’hauria dit que el campionat d’Espanya individual és especial, és el segon de la meva carrera. Però, tal com han sigut els títols, han sigut més importants, per a mi, de la manera que s’han guanyat els dos amb el Borges. La copa del Rei, que va ser una copa molt dura perquè venia després de l’individual i el doble, i estava molt cansat. Vam remuntar un partit que tenia molt mala pinta i després la final també va ser molt bonica i molt ajustada. A la lliga també ha sigut molt bonic perquè hem guanyat el títol davant de l’afició i han sigut més especials aquests dos títols que el campionat d’Espanya individual, encara que també ho és per a mi. No va ser tan emocionant perquè no van ser partits tan ajustats, que els fa ser més emocionants.
De cara a la temporada que ve, continuarà al Borges i intentaran repetir-ho?
Sí, és clar. Serà una temporada molt complicada perquè tothom esperarà que tornem a repetir aquest resultat, i quasi és més difícil fer-ho el segon cop que quan ho fas el primer, però ho intentarem. Treballarem molt per repetir aquests èxits i si es pot millorar a Europa. No serà fàcil, però és l’objectiu, aguantar aquesta ratxa que tenim i a veure si ho podem fer.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)