Atletisme

Anderson Peters brilla en javelina (93,07 m) a Doha

El jove llançador de l’illa de Granada acredita la cinquena millor marca de la història en una cita inaugural de la Lliga del Diamant marcada pel fort vent que ha obligat a ajornar el salt de perxa fins demà

El llançador de l’illa de Granada Anderson Peters s’ha imposat en el concurs de javelina i amb un millor intent de 93,07 m ha escalat fins al cinquè lloc del rànquing mundial de tots els temps i ha signat la marca més valuosa en la reunió de Doha, la cita inaugural de la Lliga del Diamant. També ha superat la selectiva marca dels 90 metres, el txec Jakub Vadlejch (90,88 m).

Abans de l’espectacular llançament de javelina, també havia brillat el brasiler Alison Dos Santos, vencedor en els 400 m tanques amb 47.24. Tercer en la històrica final de tanques en els Jocs de Tòquio, Dos Santos ha superat el nord-americà Rai Benjamin (47.49) abans d’abordar l’últim obstacle i ha arribat molt més sencer en el tram final. El colofó de la reunió l’ha posat el campió olímpic de 3.000 m obstacles, el marroquí Soufiane el Bakkali, que amb un impressionant esprint ha superat l’etíop Lamecha Girma per una única centèsima de marge (8:09.66 i 8:09.67). Amb un final de photo-finish, tots dos han signat les dues millors marques mundials de l’any.

El fort vent que bufava a la capital qatariana ha invalidat alguns registres i ha incidit negativament en els resultats d’algunes curses. En els 200 m, el nord-americà Noah Lyles ha vençut amb 19.72, que haurien estat rècord del míting si no hagués estat per l’excés de vent (2,1 m/). Tampoc es podran homologar els 14,82 m de la jamaicana Shanieka Ricketts en triple salt, amb un vendaval favorable de 6,5 m/s. En aquest sentit, el concurs de perxa s’ha hagut d’ajornar fins demà per preservar la integritat dels saltadors, entre els quals hi ha el plusmarquista mundial Armand Duplanits (6,20 m). També ha estat molt complicat el concurs d’alçada, en què es retrobaven els dos campions olímpics, Mutaz Essa Barshim i Gianmarco Tamberi. El qatarià (2,30 m) s’ha adaptat millor a les condicions que l’italià (2,20 m), però el triomf se l’ha endut el coreà Sanghyeok Woo, amb 2,33, nou registre de l’any.

En els 3.000 m, la fondista de Burundi Francine Niyonsaba li ha acabat guanyant la partida a la kenyana Faith Kipyego en un emocionant esprint. La prova ha estat eminentment tàctica i s’ha resolt en el tram final amb el millor registre de l’any per a Niyonsaba (8:37.70).

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)