Rugbi

El factor Baldiri Aleu

Rugbi. La Santboiana, que ha guanyat tots els partits a casa en la fase regular de la lliga, rep demà el Barça en el ‘play-off’ amb una plaça per a la semifinal en joc

La UE Santboiana es va quedar a les portes de segellar el títol de la fase regular de lliga, però els seus magnífics números, especialment al Baldiri Aleu, li permetran disposar del factor camp en el duel a partit únic dels quarts de final contra el Barça, demà a les 12 del migdia. L’equip de Sergi Guerrero i Felipe Martínez s’ha mantingut intractable al seu terreny de joc (vuit victòries en vuit partits), però si hi ha un rival que li ha complicat la vida és el conjunt blaugrana. Segur que la Santboiana té molt present el partit de la dotzena jornada, en què van haver de remuntar un 6-10 al descans per acabar guanyant per un ajustat 18-15. Amb tot, sembla que el Barça no arriba a la cita en el seu punt àlgid, si es té en compte que ha encaixat cinc derrotes en els últims sis partits. Una dinàmica que ha portat el conjunt d’Alberto Monteagudo de la tercera fins a la setena plaça al final de la fase regular.

Felipe Martínez, el segon entrenador de la Santboiana, no es refia gens ni mica del teòric mal moment blaugrana. “A la classificació hem acabat amb bastants més punts, però això és un clàssic, i a més en un partit de play-off totes les diferències s’escurcen”, remarca. De fet, el tècnic considera que el duel de demà no diferirà gaire dels dos partits de la fase regular, resolts tots dos amb victòria ajustada de la Santboiana, tant a la Teixonera (20-23) com al Baldiri Aleu (18-15). “Segur que serà un partit molt similar als de la lliga. Serà molt competit, i l’equip que estigui més concentrat i pugui desenvolupar més el seu joc se l’acabarà enduent. No serà un partit que es resolgui en el primer temps, ni en el minut 60, estarà obert fins al final”, vaticina el company de Sergi Guerrero a la banqueta del club degà del rugbi català. La Santboiana podrà disposar de tots els seus efectius i des de fa setmanes preparen aquest partit que els pot conduir fins a les semifinals del títol de lliga. “Tenim tota la plantilla molt compromesa i aquests últims dies han treballat molt bé. Espero que els aficionats ens empenyin com han fet durant tota la temporada. La lliga és molt competida i el seu suport ha servit perquè molts partits ajustats hagin acabat caient de la nostra banda”, afegeix respecte als bons números del seu equip a casa.

El Barça, positiu

Pel que fa al Barça, Joan Losada, una de les veus més autoritzades de la plantilla blaugrana, assegura que l’equip ha fet propòsit d’esmena respecte a les últimes jornades. “Afrontem aquest partit com una final. Jugar contra la Santboiana sempre és un partit especial i ja tenim moltes ganes de jugar. Portem tres setmanes treballant dur per corregir les errades que havíem fet en els partits anteriors. Penso que hi arribem en un bon moment i amb mentalitat positiva. Només ens queda demostrar-ho al camp”, sentencia.

Encreuament en suspens

El guanyador del clàssic català s’hauria d’enfrontar en semifinals amb el vencedor de l’encreuament entre l’Alcobendas i el Cisneros, un partit que està ajornat i sense data fixada. L’Alcobendas té obert un procediment disciplinari extraordinari per la possible modificació d’un document oficial que atorgava la condició d’elegible al seu jugador Gavin van den Berg. Un afer que va suposar també l’exclusió de la selecció espanyola del mundial de França 2023.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)