Rugbi

La Santboiana celebra a casa l’accés a les semifinals

Rugbi. El degà sotmet el Barça (30-23) al Baldiri Aleu en un partit intens i emocionant i es jugarà a casa l’accés a la final de la lliga

La Santboiana jugarà les semifinals de la lliga després d’imposar-se al Barça al Baldiri Aleu (30-23) en el derbi més decisiu de les últimes temporades. El duel no va decebre les expectatives que havia generat i va tenir de tot, intensitat, jugades de gran qualitat, la lluita de les davanteres i incertesa fins als últims segons, ja que el Barça va buscar a la desesperada una acció en els minuts finals que li permetés empatar el partit i forçar la pròrroga.

L’inici del partit va ser clau. La Santboiana, anant més per feina, va començar de manera fulgurant i amb dues marques de Pau Anguita i Jordi Jorba, transformades per Javi Rojas (infal·lible avui) (14-0) va fer que els blaugrana anessin a remolc.

L’equip de Santiago Monteagudo, amb tot, no es va rendir i en la segona part va acabar completant la remuntada després d’una marca de l’internacional Joan Losada, la transformació de Bautista Güemes i un drop del mig d’obertura argentí (17-18). La Santboiana es va tornar a posar les piles i un dels jugadores de la casa, Marcos Puig, va fer la marca clau.

Vuit punts seguits de Rojas xutant a pals van deixar el partit gairebé resolt (30-18), però al Barça encara li va quedar benzina per a una última càrrega. Aira va fer el 30-23 encara amb 13 minuts per davant. Güemes va fallar un xut relativament senzill però l’equip va continuar pressionant per buscar una altra marca, però els locals van defensar bé i van poder celebrar la victòria amb l’afició sobre la gespa.

El rival del degà sortirà del duel pendent de resolució per la federació entre l’Alcobendas i el Cisneros. En qualsevol cas, la semifinal es jugarà també al Baldiri Aleu el dia 28 o el 29 de maig. L’altra semifinal la jugaran el Salvador, el favorit al títol, que rebrà a Valladolid l’AMPO Ordizia,