Atletisme

Marcos Ruíz bat el rècord català de triple salt (16,85 m) al Serrahima

L’atleta valencià competeix aquest any amb llicència de la federació catalana i s’entrena des de fa tres temporades al CAR de Sant Cugat amb Toni Corgos

Marcos Ruiz (Playas Castelló) va establir dissabte a l’Estadi Serrahima un nou rècord català de triple salt, amb un millor intent de 16,85 m. Tot i la seva condició de valencià, Ruiz, de 27 anys, competeix aquest curs amb fitxa de la Federació Catalana d’Atletisme (FCA) en la seva tercera temporada al CAR de Sant Cugat, a les ordres de Toni Corgos. El registre de l’atleta del Playas de Castelló supera en 26 centímetres la plusmarca catalana d’Alvaro Bartolomé (16,59 m) en pista coberta (Sevilla, 20/2/1999) i en 27 (16,58 m) la d’Eduardo Pérez a l’aire lliure (Haguenau, 9/8/1998). Ruiz serà un dels catorze atletes de la FCA que la setmana vinent, del 20 al 22 de maig, competirà en el campionat iberoamericà de La Nucia i Torrevella.

Campionat de clubs

Ruíz va assolir la plusmarca en triple salt en la segona jornada de la lliga estatal de divisió d’honor i que va determinar els clubs que lluitaran en el grup pel títol i els que ho faran per la permanència. En categoria masculina, el Playas, amb tretze corones consecutives, tornarà a ser el rival a batre i el Barça tornarà a ser un dels principals aspirants. L’AA Catalunya lluitarà per mantenir la categoria. En dones, el Barça defensa la històrica victòria del 2021 a La Nucia en un grup on hi tornarà a ser l’Avinent Manresa. Com l’equip masculí, el femení de l’AA Catalunya té el repte de mantenir la categoria, juntament amb l’Hospitalet Atletisme.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)