Handbol

Dika Mem complirà una dècada com a blaugrana

Handbol. Arribat l’estiu del 2016, el lateral francès renova el contracte amb el Barça fins al 2027 convertit en el jugador franquícia de l’equip i apuntalant el projecte del vigent campió europeu

Dika Mem (París, 1997) va arribar al Barça l’agost del 2016 sense fer soroll, pocs dies abans de fer 19 anys i amb unes ganes enormes “per aprendre i créixer en un gran equip”. Campió mundial i europeu sub 18 amb França, es tractava d’una aposta de futur de Xavi Pascual i David Barrufet. Sis temporades després, Mem ha crescut de manera vertiginosa, s’ha convertit en el jugador franquícia de l’equip blaugrana i en una de les estrelles més cobejades de l’univers del 40x20 m internacional. La seva capacitat de llançament i la seva explosivitat i potencial físic l’han consolidat com un lateral imparable tant en defensa com en atac. Amb contracte fins al 2024, la renovació de Mem era una operació clau per apuntalar el projecte del vigent campió europeu i tota una declaració d’intencions per continuar lluitant pel tron continental en les pròximes edicions. La directiva del Barça s’ha assegurat la continuïtat del lateral esquerrà parisenc per tres cursos més, fins al 2027, amb la qual cosa complirà com a mínim una dècada de blaugrana.

Altres ofertes

Ahir, després de fer-se oficial la renovació, Mem no amagava que havia rebut trucades d’altres clubs de primera fila. “Tenia dues o tres ofertes més fortes econòmicament, però aquí estic molt a gust i ara tinc l’oportunitat de fer història, de fer-me un nom en aquest club. Vull seguir amb el Barça a dalt de tot i guanyar essent un actor principal d’aquest projecte. A partir d’aquí, a veure si jo també puc tornar aquesta felicitat al camp jugant bé i guanyant títols, que és el més important”, va remarcar en una entrevista als mitjans oficials del club.

L’anunci de la renovació de Mem arriba a tres dies del partit de tornada de quarts de final de la Champions contra el Flensburg, dijous al Palau Blaugrana (18.30 h). Un altre bon motiu per empènyer l’equip de Carlos Ortega, que és a les portes d’una nova final a quatre de Colònia, després del bon partit i millor resultat segellat al Flens-Arena (29-33).

Mem ja ha assolit 33 títols com a blaugrana, però és evident que no n’hi ha cap com la Champions del 2021, una fita que vol tornar a repetir: “És un orgull haver guanyat tots aquests títols, però tinc més fam, sobretot de Champions. L’any passat vaig guanyar la primera. Va ser un èxit, va ser una cosa molt bonica i ara vull repetir i tornar-la a guanyar.” En aquest sentit, recorda el moment d’aixecar el trofeu a Colònia. “Estic segur que aquella imatge és la més bonica des que soc al club. He guanyat molts títols, però la Champions és una cosa especial. Hi ha jugadors que no tenen la sort de poder-la jugar. Jo no la volia aixecar en aquell moment, perquè em pensava que no em corresponia. Era dels joves de l’equip i no formava part del quartet de capitans, però els companys em van dir que l’agafés i aixecar-la va ser una cosa especial per a mi. És un moment que recordaré segur”, rememora.

Més enllà dels títols, Mem també valora el seu procés de creixement des que va arribar amb només 18 anys al club blaugrana. Aleshores, Cedric Sorhaindo, Tchouf, li va fer pràcticament de pare. “A vegades em costa d’assimilar-ho, sobretot aquest any. Ja fa dos o tres anys que jugo bé, intentant ser al més regular possible durant tot el curs, però aquest any encara més. I és que ja formo part del grup dels quatre capitans. No és una cosa que m’hauria imaginat. Sempre penso que quan vaig arribar aquí, en la meva primera roda de premsa, vaig dir que venia per aprendre. No pensava que sis anys després arribaria on soc ara. A vegades em costa perquè ja no tinc 18 anys, però tampoc 30. És una cosa que m’agrada, que està bé per mi, però a vegades em costa assimilar”, reitera. En aquest sentit, també destaca que amb la renovació s’estarà més d’una dècada al Barça, una fita que pocs jugadors poden assolir.

LA XIFRA

33
títols
de Dika Mem en el Barça, entre els quals destaquen una Champions i tres mundials de clubs

EL PROTAGONISTA

Tenia dues o tres ofertes més fortes econòmicament, però vull continuar fent història amb el Barça
Situació contractual
Gonzalo Pérez de Vargas 2025
Dika Mem 2027
Aitor Ariño 2025
Blaz Janc 2024
Tim N’Guessan 2025
Aleix Gómez 2026
Thiagus Petrus 2023
Luka Cindric 2025
Ángel Fernández 2022
Domen Makuc 2024
Haniel Langaro 2023
Leo Maciel 2022
Youssef Ben Alí 2022
Melvyn Richardson 2025
Luis Frade 2024
Ludovic Fàbregas 2023
Ali Zein 2022 (opcional 2023)
És un orgull haver guanyat tants títols, però tinc més fam, sobretot per aconseguir més Champions
Vaig arribar amb només 18 anys i a vegades em costa d’assimilar que ara ja soc un dels capitans
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)