Natació

Temps de Mare Nostrum

Natació. Absent de les convocatòries del mundial i l’europeu, Belmonte calibrarà la seva evolució en les cites de Mònaco, Barcelona i Canet de Rosselló

La badalonina Mireia Belmonte (UCAM) encapçala la selecció espanyola que competirà aquest cap de setmana en la reunió de Mònaco, el tret de sortida del circuit Mare Nostrum, que com és habitual tindrà dues estacions més a Barcelona (25 o 26 de maig) i Canet de Rosselló (28 i 29). Absent de les convocatòries de les dues grans cites del curs, el mundial de Budapest (del 18 al 25 de juny) i l’europeu de Roma (de l’11 al 17 d’agost), la quatre vegades medallista olímpica calibrarà la seva evolució després d’una posada en escena molt discreta en el campionat d’Espanya Open de Torremolinos, a l’abril, quan només sumava deu setmanes d’entrenaments.

Òbviament, la seva participació en el mundial, que es disputa d’aquí a un mes, està del tot descartada, però uns bons resultats en les tres proves del circuit Mare Nostrum li podrien obrir les portes de l’europeu, això sí, en cas que es veiés competitiva. Abans del campionat continental també es disputen els Jocs del Mediterrani d’Orà (1-5 de juliol), que acabaran de configurar la llista definitiva per a Roma.

A Mònaco, Belmonte figura inscrita en els 400 m i 200 m estils, i els 200 m papallona. Completen la convocatòria de la selecció espanyola: les catalanes Ainhoa Campabadal (CN Sant Andreu), en 100, 200 i 400 m lliure; i Paula Juste (CN Lleida), en 200 i 400 m lliure, i 200 i 400 m estils, i l’eldenca Alba Herrero (CN Tenis Elx), en 100, 200 i 400 m lliure. El fet que totes les convocades s’entrenin en un centre d’alt rendiment, en aquest cas a Sant Cugat, ha generat certa controvèrsia, tenint en compte nedadores de gran nivell que n’han quedat fora. Com a integrants de la selecció catalana també competiran a Mònaco Marta González, Clàudia Espinosa i Alberto Hernández, del Sant Andreu; David Benítez i Adrián Santos, del CN Terrassa; Mireia Pradell, del CN Barcelona; Ferran Julià, del CN Sabadell, i Guillem Ramià, del CE Mediterrani. També hi participarà Jessica Vall, com a representant del CN Sant Andreu.

El cartell a Sant Andreu

Amb vista a la reunió de Barcelona, la prova presentarà un cartell espectacular amb la presència d’una dotzena de campions olímpics a Tòquio. La proximitat del mundial de Budapest convertirà la cita a la piscina Pere Serrat del CN Sant Andreu en un test molt valuós amb nedadors del nivell de l’hongarès Kristof Milak (200 i 400 m lliure, 100 i 200 m papallona), el britànic Thomas Dean (100 i 200 m lliure, i 200 m estils), la japonesa Yui Ohashi (100 m esquena, 50, 100 i 200 m papallona), la nord-americana Lydia Jacoby (50, 100 i 200 m braça) i la canadenca Margaret MacNeil (50 i 100 m lliure, i 100 m esquena). També estava inscrit el bracista britànic Adam Peaty, però la setmana passada ja va anunciar que seria baixa perquè es va trencar un os del peu en un entrenament al gimnàs, una lesió que el deixarà fora del mundial de Budapest.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)