Golf

El PGA Catalunya presenta la candidatura per organitzar la Ryder Cup del 2031

En els pròxims dies està prevista la visita a Catalunya del màxim responsable de la Ryder Cup, Guy Kinnings, per reunir-se amb membres del Govern de la Generalitat

Les instal·lacions del PGA Catalunya a Caldes de Malavella han presentat la seva candidatura per ser la seu de la Ryder Cup del 2031, segons ha publicat La Vanguardia. El president de la Federació Catalana de Golf (FCG) Ramon Nogué ja s’havia pronunciat en aquesta línia en una entrevista publicada a L’Esportiu el 4 de maig. Des de la FCG han confirmat que en els pròxims dies està prevista la visita a Catalunya del màxim responsable de la Ryder Cup, Guy Kinnings, per reunir-se amb membres del Govern de la Generalitat. La candidatura Costa Brava-Barcelona és el fruit del treball en els últims anys entre les federacions catalanes i espanyola, i de l’aposta decidida del PGA Catalunya, que fa poques setmanes ja va ser l’escenari del Catalunya Championship, prova del DP World Tour (circuit europeu), de convertir-se en un camp de referència mundial.

El club de golf de la comarca selvatana ja va aspirar a acollir la la Ryder Cup del 2022 –traslladada després a l’any 2023–, una edició que finalment es va concedir a Roma. La Ryder Cup és l’enfrontament biennal entre els millors golfistes d’Europa i els Estats Units i s’alterna a cada edició entre els dos territoris. Està considerat com l’esdeveniment més important del golf mundial per equips.

Segons la informació de La Vanguardia, la candidatura ja compta amb el suport del Govern espanyol, així com de la Diputació i de l’Ajuntament de Girona. El diari precisa que el Govern ha donat un aval polític a l’esdeveniment, que en el futur s’hauria de concretar en 96 milions d’euros, mentre que la diputació gironina hi aportaria 4 milions més. Per part seva, els propietaris del PGA Catalunya invertirien 25 milions en infraestructures i en la construcció d’un nou recorregut que compliria els requisits de la Ryder.

Actualment, els impulsors estan en negociacions amb la Generalitat i l’Ajuntament i la Diputació de Girona per obtenir-ne el suport. Segons aquesta informació, entre les tres administracions haurien d’aportar uns 45 milions a pagar en deu anys.

El 2023 la Ryder Cup tindrà la seva seu a Roma, el 2025 a Nova York (Estats Units), el 2027 a Limerick (Irlanda) i el 2029 a Minnesota (Estats Units).

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)