Ciclisme

El txec Jan Hirt (Intermarché) venç la setzena etapa del Giro d’Itàlia

El txec Jan Hirt (Intermarché ), amb un temps de 5h40:45, ha estat el vencedor de la setzena etapa del Giro d’Itàlia, amb un recorregut de 202 quilòmetres entre Salò i Aprica i la primera de les grans de muntanya de la darrera setmana del Giro d’Itàlia, amb quatre ports de primer nivell inclòs el mític Mortirolo. El podi l’han completat el neerlandès Thymen Arensman (DSM), segon a vuit segons i, tercer, a 1:24, ha estat Jai Hindley (Bora), segon en la general rere Richard Carapaz (Ineos). L’equatorià manté la maglia rosa, però amb només tres segons de marge sobre Hindley, que ha sumat quatre segons de bonificació. El murcià de 42 anys Alejandro Valverde (Movistar) ha participat activament en l’escapada bona i ha completat una gran actuació amb un cinquè lloc en el grup del líder Carapaz, Hindley i Landa, que han accelerat tant com han pogut perquè el portuguès Almeida (Emirates) –tercer en la general–, que al final ha acabat cedint només 14 segons respecte dels favorits, anava endarrerit.

Un grup de vint corredors que s’ha anat disgregant ha saltat amb valentia i l’avantatge de no tenir favorits a les seves files a 165 quilòmetre de la meta durant l’ascensió al Goletto di Cadino, la primera dificultat orogràfica de la jornada. L’alemany Lennard Kämna (Bora) ha marxat sol durant l’ascens al port del Teglio a 30 quilòmetres de la meta, massa aviat. Arensman i Hirt han saltat a la persecució del teutó en la lluita per l’etapa i l’han engolit durant l’ascens al Valico de Santa Cristina. Hirt li ha tret ràpidament uns segons valuosos al seu rival i els ha conservat amb solvència fins al final.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)