Tennis

Badosa aclapara Ferro a París

Tennis. Roland Garros. Debut ferm de la de Begur, que venç per 6-2 i 6-0 i jugarà contra l’eslovena Juvan

Paula Badosa (3) va exercir una superioritat aclaparadora davant de la francesa Fiona Ferro (130a) en el seu primer partit a Roland Garros: 6-2 i 6-0 en 54 minuts. La catalana, que mai no va perdre el servei i ni tan sols va concedir cap oportunitat, va fer 5 aces i va segellar cinc trencaments (5/6). Jugarà la segona eliminatòria contra l’eslovena Kaja Juvan (68a), que va batre la russa Oksana Selekhmeteva per 7-5 i 7-6 (4). El seu bon joc i les eliminacions prematures de jugadores de primer nivell com Barbora Krejcikova –la vigent campiona–, Ons Jabeur o Garbiñe Muguruza, l’encoratgen. Ahir la francesa Chloé Paquet (101a) va tenir contra les cordes la bielorussa Aryna Sabalenka (6-2 i 2-0) –hipotètica rival de la catalana en quarts– que va reaccionar : 2-6, 6-3 i 6-4.

El break tot just en el primer joc del partit va ser premonitori del que va ser l’enfrontament, un monòleg de l’empordanesa davant d’una rival que ha accedit al quadre amb una invitació de l’organització i que mai no va trobar el ritme del partit. Badosa, a més, ha apujat sensiblement el seu nivell de joc en el segon parcial. Badosa va connectar 25 cops guanyadors i només va cometre 13 errors no forçats.

En el seu primer contacte amb Roland Garros va demostrar les raons que la van portar a brillar al final de la passada temporada i en l’inici de l’actual, quan es va apuntar el torneig de Sydney, un ventall de cops guanyadors, deixades i pujades a la xarxa que van desballestar la francesa, que en el segon set només es va anotar dos punts. Badosa busca arribar a la segona setmana. El 2020, procedent de la fase prèvia, va arribar fins als vuitens de final i l’any següent va millorar i va arribar als quarts, en què va caure contra l’eslovena Tamara Zidansek.

LA PROTAGONISTA

Estava molt nerviosa. Els seus intercanvis llargs m’han ajudat a entrar en el partit
Paula Badosa
número 4 de la WTA
Aquesta pista central és molt gran i el tècnic et queda molt lluny. Ja hi havia jugat, però dilluns vaig venir per recordar-la i tenir-ho present

Medvédev (2) esvaeix dubtes

El rus Daniïl Medvédev (2), que surt d’una lesió i només havia jugat i perdut en un partit aquest curs en terra batuda –a Ginebra la setmana passada contra Richard Gasquet–, va esvair dubtes ahir en el seu debut a Roland Garros amb un triomf convincent i molt ràpid (1h38) sobre l’argentí Facundo Bagnis (103è de l’ATP) per un triple 6-2, amb 12 aces. que van constatar el seu gran servei. Medvédev s’enfrontarà en la segona eliminatòria al serbi Laslo Djere (56è). El rus, campió de l’obert dels Estats Units el 2021, va arribar als quarts de final l’any passat –el seu millor resultat a París– en un torneig en què fins ara no ha acabat d’obtenir grans resultats.

El moment emotiu de la jornada va ser l’homenatge que es va retre a Jo-Wilfried Tsonga, que va perdre contra el noruec Casper Ruud (8) per 6-7 (6), 7-6 (4), 6-2 i 7-6 (0) en el darrer partit de la seva trajectòria esportiva, en el qual va jugar certament a un bon nivell. Un parlament del jugador i un vídeo amb elogis de diferents tennistes de primer nivell com Federer, Nadal o Djokovic van formar part de la litúrgia clàssica en aquest casos, amb la família del jugador dins la pista i el públic francès lògicament entregat.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)