Tennis

Badosa sap patir contra la rocosa Juvan i ja és als setzens de Roland Garros

Paula Badosa (3) ha certificat avui l’accés als setzens de final de Roland Garros en un partit duríssim en què s’ha hagut d’arromangar davant de la rocosa eslovena de 21 anys Kaja Juvan (68a de la WTA): 7-5, 3-6 i 6-2 en dues hores i 17 minuts. S’enfrontarà a la russa Veronika Kudermetova (29), a la qual va derrotar en el seu primer partit a Madrid per 6-3 i 6-0 i en els quarts d’Indian Wells per 6-3 i 6-2.

L’empordanesa ha començat el partit pletòrica i ha trencat en el primer joc, però se li ha anat complicant, fins al punt d’iniciar el tercer set amb un crític break en contra davant de la teranyina defensiva de Juvan, que ha aprofitat molt bé les condicions del dia –menys calor i pilota més pesada–per allargar els punts i plantar cara de valent. Badosa, però, ha sabut canviar el ritme del partit accelerant els seus cops en el moment just i ha redreçat el rumb amb dos trencaments –en el segon joc i el quart– que li han aplanat definitivament el camí.

La polonesa Iga Swiatek (1), per la seva banda, continua acumulant victòries. Avui ha derrotat per 6-0 i 6-2 la nord-americana Alison Riske (43a) en 61 minuts. La seva rival serà la montenegrina Dante Kovinic (95). Swiatek, que du una ratxa espectacular de 30 triomfs i quatre títols seguits, va pel mateix cantó del quadre que Badosa i seria la seva rival en les semifinals si totes dues progressen.

La primera sorpresa de la jornada l’ha protagonitzat la francesa de 26 anys Leolia Jeanjean (227a de la WTA), que ha fet fora la txeca Karolina Pliskova (8) per un doble 6-2. Pliskova, de 30 anys i amb un dels millors serveis del circuit, va ser semifinalista a París el 2017.