Tennis

Ramos i Cappelletti i Gasparri i Valentini, campions al Sand Series Barcelona

El canari Antoni Ramos i l’italià Michelle Cappelletti, i les italianes Giulia Gasparri i Ninny Valentini, les números u del món, van ser els vencedors del Trofeu Internacional Ciutat de Barcelona de Tennis Plata (TICB) Sand Series Barcelona 2022 que es va jugar al CEM Vall d’Hebron.

La categoria internacional de la competició, juntament amb el gran atractiu de Barcelona ciutat, va garantir des d’un inici la presència dels millors jugadors i jugadores del rànquing mundial a casa nostra. I és que aquest 2022 el Trofeu s’ha convertit en un Sand Series del Beach Tennis World Tour de la ITF, l’equivalent als Grand Slams en tennis, i s’ha dotat amb 35.000 dòlars de prize money pels guanyadors. Més de 200 jugadors i jugadores de 15 nacionalitats diferents han participat a la competició, i entre ells el top-10 tant del rànquing mundial masculí com el femení, només amb l’excepció de Burkamin (1) i Tommaso Giovannini (4), que a última hora van haver de donar-se de baixa del torneig per COVID.

Ramos i Cappelletti, els segons cap de sèrie del campionat i favorits, van derrotar a la final als brasilers Allan Oliveira i Thales Santos, números onze i catorze del rànquing mundial respectivament, per 7-5 i 6-2. Cappelletti, ex número u del món i actual número sis del món, és quatre cops campió del món i tres cops Campió d’Europa. L’espanyol, ex número u del món i actual número 2 del món, és campió del món i té dos Sand Series més en el seu palmarès.

En la categoria femenina, les número u del món, Giulia Gasparri, i la número dos del món, Ninny Valentini, van complir amb els pronòstics i es van imposar a la final a Flaminia Daina (6 del món) i Rafaella Miller (3 del món), les segones favorites, per 6-2 i 6-1. Gasparri és actualment una jugadora ja històrica, amb quatre campionats del món entre el seu palmarès i tres campionats d’Europa. Valentini, per la seva banda, ha passat de ser una jove promesa de l’esport a consolidar-se com una de les millors jugadores del món, proclamant-se campiona del món i d’Europa al 2021, conformant ja parella amb Giulia Gasparri.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)