Tennis

L’aniversari feliç de Swiatek

Tennis. Roland Garros. La polonesa, que avui fa 21 anys i ja és a quarts, acumula 32 triomfs seguits i és l’única top 10 dels vuitens de final

La imprevisibilitat gairebé endèmica dels últims anys del circuit femení s’ha transformat a Roland Garros, i de fet les últimes setmanes, en certesa a causa del monòleg de la polonesa Iga Swiatek, que ahir, tot i un ensurt perquè va perdre el primer set en el torneig quan el dominava per 3-0 i 5-2, va sumar contra la xinesa de 19 anys Qinwen Zheng (74a), que farà parlar, el seu 32è triomf consecutiu –6-7 (5), 6-0 i 6-2 en 2h45– i que és l’única top 10 que ha arribat als vuitens, que aviat és dit. Swiatek, campiona a París el 2020, fa avui 21 anys en el moment més àlgid de la seva carrera i en plena crisi existencial de les seves rivals més qualificades, inclosa l’empordanesa Paula Badosa (3), retirada quan perdia contra Veronika Kudermetova en setzens. També han caigut com mosques Barbora Krejcikova (2) –encara vigent campiona–, Maria Sakkari (4), Annet Kontaveit (5), Ons Jabeur (6), Aryna Sabalenka (7), Karolina Pliskova (8), Danielle Collins (9) i Garbiñe Muguruza (10). Swiatek se les haurà amb la nord-americana Jessica Pegula (11), una jugadora de recursos ben perillosa que amb 28 anys passa també pel seu millor moment. Mai havia arribat tan lluny a París, però en les dues últimes edicions de l’obert d’Austràlia havia accedit als quarts de final. Ahir va derrotar la romanesa Irina-Camelia Begu (63a) amb remuntada per 4-6, 6-2 i 6-3.

Medvédev (2) i Tsitsipas (4), al carrer

El jove danès de 19 anys Holger Rune (40è del rànquing de l’ATP) va protagonitzar la gran sorpresa de l’inici de la jornada a Roland Garros en eliminar el quart favorit, el grec Stefanos Tsitsipas, per 7-5, 3-6, 6-3 i 6-4 en 3h01 i accedir per primer cop a uns quarts de Grand Slam. El seu rival serà el noruec Casper Rudd, botxí del polonès Hubert Hurkacz, per 6-2, 6-3, 3-6 i 6-3. Serà la primera vegada que un danès i un noruec juguin els quarts a París. També serà la primera vegada des del 1994 que hi ha dos tennistes menors de 20 anys, l’altre és Carlos Alcaraz. Finalista l’any passat contra Djokovic, Tsitsipas no estava oferint la seva millor versió. En el torn de nit, el croat de 33 anys Marin Cilic, campió de l’obert dels EUA el 2014, va apallissar el rus Daniïl Medvédev, campió a Nova York el 2021, per un escandalós 6-2, 6-3 i 6-2 (1h45) i jugarà contra el rus Andrei Rublev (7)

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)