Tennis

Nadal passa a la final i Zverev acaba a l’hospital

Tennis. Roland Garros. El manacorí es classifica per 7-6 (8), 6-6 i retirada de l’alemany després d’una espectacular semifinal, i buscarà el seu catorzè títol a París contra Ruud

Rafael Nadal lluitarà demà pel seu 14è títol de Roland Garros i el 22è d’un gran eslam contra Casper Ruud, que jugarà la seva primera final a París. El manacorí, cinquè favorit, es va classificar per a la final en imposar-se per 7-6 (8), 6-6 i lesió d’Alexander Zverev, tercer cap de sèrie, en la primera semifinal. El noruec, vuitè cap de sèrie i que mai ha jugat una final de gran eslam, es va desfer del croat Marin Cilic, vintè cap de sèrie, per 3-6, 6-4, 6-2 i 6-2.

La semifinal entre Nadal i Zverev estava sent un partit impressionant entre dos jugadors que ho estaven deixant tot a la pista i que estaven molt igualats pel que fa al nivell de joc i al resultat. L’espectacle es va tallar de cop quan l’alemany es va torçar completament el turmell dret i va caure a terra entre crits de dolor. Ràpidament va ser atès i se’l van emportar de la pista en cadira de rodes per comprovar la gravetat de la lesió. Uns minuts després, Zverev va tornar a sortir a la pista amb crosses per saludar Nadal i acomiadar-se del públic, que el va ovacionar dempeus. Les tres hores i tretze minuts de partit van deixar punts per ser recordats per part dels dos jugadors. En el primer set, Zverev es va avançar amb un 2-4, Nadal va capgirar el partit (6-5) i es va arribar al tie-break. L’alemany va començar fort i va disposar de quatre boles de set (2-6), però el manacorí va guanyar cinc punts seguits i es va adjudicar el primer set per 7-6 (8). En el segon, semblava que cap dels dos pogués guanyar el seu servei i el van perdre en quatre ocasions cadascun. En els nou primers jocs, només l’alemany va conservar una vegada el seu servei. En el punt que va deixar el 6-6 en el marcador, va ser quan Zverev es va lesionar.

Ruud no va iniciar bé el partit, i després d’uns primers jocs anivellats va cedir dues vegades el seu servei i va perdre per 3-6. En el segon set, el noruec va fer un pas endavant, va millorar notablement i va anivellar el partit (6-4). A partir d’aquí, Ruud va imposar el seu joc clarament en els dos darrers sets i els va guanyar amb comoditat per 6-2 i 6-2. A mitjan tercer set, una noia va saltar a la pista i es va lligar a la xarxa. Els jugadors van anar cap als vestidors mentre desallotjaven la noia i, després d’uns quinze minuts amb el partit aturat, es va poder tornar a jugar.

La final femenina

El títol femení el disputaran a partir de les tres de la tarda la polonesa Iga Swiatek, la número 1 mundial, i la nord-americana Coco Gauff, divuitena favorita. Swiatek, de 21 anys, arriba a la final amb una ratxa de 34 victòries consecutives i buscarà el segon títol de gran eslam, ja que va guanyar Roland Garros el 2020. Gauff, de 18 anys, disputarà la seva primera final d’un grand slam.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)