Catalunya elimina Galícia a la Copa de les Nacions (34-22)

La selecció catalana femenina jugarà la final de la 12a Copa de les Nacions, que es disputa aquest cap de setmana a Banyoles i en la què Catalunya busca el seu tercer títol, per igualar el País Basc i Galícia en el palmarès. El 14-2 en els contraatacs explica la diferència final en el marcador, que era d’empat a 16 a la segona meitat.

El 7-2 dels primers onze minuts deixaven el partit encarrilat per al conjunt groc, que amb les rotacions de Pau Campos entrava en un intercanvi de cops que permetia les visitants acostar-se 9-7 i 12-10 (Sandra López de penal al 21 i al 25’). Laura Morais a l’extrem marcava el 12-11 i Sabela Miniño el 14-12 jugant sense portera al final de la primera meitat.

L’1-3 gallec a la represa servia per empatar a 15 però Ona Bagué, Maria Monllor i Gala Carreras trencaven l’intercanvi (20-17) castigant el mal replegament de Galícia, que no aturava la progressió catalana (26-20). Sara Molés sola davant la portera no perdonava a deu minuts per acabar (27-20) en l’inici del fi del conjunt gallec, que encaixaria un 18-6 al final.