Tennis

Nadal abassega Ruud i obté seu 14è títol de Roland Garros

Rafa Nadal (5) ha reiterat la seva llegenda a Roland Garros amb un catorzè títol consumat en una final prou descafeïnada quant a joc contra el noruec Casper Ruud (8), que debutava en un partit decisiu de la màxima graduació: 6-3, 6-3 i 6-0 en 2h 18. El balear suma el seu 22è títol de Grand Slam i es distancia de Novak Djokovic (20) i de Roger Federer (20), els seus dos rivals en la lluita per la història. La mítica copa dels Mosqueters suposa el 92e títol ATP de Nadal. Iguala a l’alemanya Steffi Graf, que també en va obtenir 22, i es queda a un de la nord-americana Serena Williams (23), tot en l’era open.

El manacorí ha segellat el primer break, molt matiner, en el segon joc. Ruud s’hi ha regirat amb un contrabreak, però el balear ha repetit (3-1) i ha dominat amb autoritat el primer parcial, buscant reiteradament el revés del noruec per evitar tants cops com fos possible la seva dreta poderosa (6-3).

Ruud, que curiosament s’entrena en l’acadèmia de Rafa Nadal de del 2018, coincidint el període amb la seva ascensió en el circuit, ha trencat en el quart joc del segon acte, però la història s’ha repetit i Nadal ha reaccionant de seguida restablint la igualtat (3-3). Un globus a fora de Ruud per ben poc ha permès Nadal trencar de nou i encarrilar el segon set (4-3). El noruec buscava sovint les deixades per tallar el ritme temut del manacorí, però Nadal estava ràpid de cames. Cinc jocs seguits l’han catapulta i han acabat de posar contra les cordes a Ruud (6-3).

La sensació de monòleg s’ha accentuat encara més en el tercer set, amb un Nadal llançat i fent molt mal amb el revés mentre el seu rival no tenia esma per revertir la situació. El balear, segur i determinat, ha tancat en la primera pilota de partit amb un revés paral·lel.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)