Solvència contrastada

Handbol. El Barça supera un lluitador Bidasoa en la final i guanya el dissetè títol de la copa Asobal i l’onzè de manera consecutiva

Bidasoa 29 Barça 37

BIDASOA:Ledo, Cavero (3), Adrián Fernández (2, 1p), Furundarena (3), Aginagalde (1), Odriozola (8) i Zabala (1) –set inicial–; Sierra (p.s.), Ugarte (4), Iríbar (2), Tao Gey-Emparan (1), Múgica, Tesoriere, Matheus Da Silva (1), Nieto (2) i Dariel García (1).BARÇA:Pérez de Vargas, Aleix Gómez (7, 4p), Mem (3), Thiagus Petrus, Langaro (2), Fábregas (6) i Ángel Fernández (3) –set inicial–; Maciel (p.s.), Aitor Ariño (1), Janc (4), Cindric (1), Makuc, Ben Alí (4), Richardson (2), Alí Zein (2) i Frade (2).PARCIALS CADA CINC MINUTS:3-2, 4-5, 6-9, 8-11, 10-14, 13-16 i 14-17 (descans), 17-21, 20-26, 22-28, 24-31, 26-34 i 29-37.ÀRBITRES:R.A. Garcia i A. Rodríguez. Van excloure Matheus Da Silva, Langaro i Frade.

El Barça va continuar el seu domini estatal i va guanyar el títol de la copa Asobal per dissetena vegada i onzena consecutiva. En la final contra el Bidasoa (29-37) els blaugrana van fer un partit seriós i van mostrar el seu domini de la situació. El conjunt basc va lluitar en tot moment, no es va rendir i va posar a prova en força moments la solvència del Barça per atacar la seva forta defensa, sobretot en la primera meitat. Va ser una bona pedra de toc de cara a la final a quatre de la lliga de campions que els blaugrana han de jugar d’aquí a dues setmanes, els dies 18 i 19 d’aquest mes, a Colònia.

Al Barça li va costar agafar el primer avantatge clar en el marcador –6-10 en el minut quinze–, però sempre va tenir controlat el partit, amb Fàbregas anotant quatre gols des del pivot. El Bidasoa va fer una bona defensa i va buscar situacions d’atac amb encert. El màxim avantatge blaugrana en la primera part va ser de cinc gols (10-15), a quatre minuts del descans, al qual es va arribar amb un 14-17.

En la segona meitat el Barça va manar en el marcador amb marges d’entre tres i cinc gols fins que Ben Ali va començar a destacar en atac i els blaugrana es van escapar de set gols (18-25 en el minut 48). La final va quedar sentenciada i el Barça va continuar amb un joc seriós que el va portar als vuit gols de marge –26-34 a sis minuts de la fi– i a guanyar la final i el títol de la copa Asobal per 29-37. Aleix Gómez va ser el màxim golejador blaugrana amb set gols, quatre de penal.

EL PROTAGONISTA

Ens va bé per agafar ritme per a la final a quatre. En els dos partits hem estat seriosos i ens permet arribar a Colònia en un bon moment
Un títol més aquesta temporada. L’equip ha fet un bon partit i el Bidasoa s’ha entregat
Gonzalo Pérez de Vargas
CAPITÀ DEL BARÇA

N’Guessan és dubte per a Colònia

Uns minuts abans de l’inici de la final el Barça va notificar que N’Guessan està lesionat i és dubte per a la final a quatre de la lliga de campions de Colònia que s’ha de jugar els dies 18 i 19 d’aquest mes. El lateral esquerre francès té una lesió als músculs isquiotibials de la cama esquerra. El Kiel, rival del Barça en la semifinal, també va perdre en aquesta jornada el noruec Sander Sagosen, que es va fer una fractura al turmell esquerre i estarà entre sis i vuit mesos de baixa.