Atletisme

Igor Bítxkov es retira

Nascut a Donetsk i format com a atleta a Catalunya, va ser olímpic a Londres 2012 i amb una millor marca de 5,70 m ha estat un dels grans referents del salt de perxa durant més d’una dècada

Igor Bítxkov (CA Igualada), de 35 anys i un dels millors talents del salt de perxa català durant més d’una dècada, ha posat el punt final a la seva carrera esportiva. Ho va fer diumenge en el campionat de Catalunya disputat a Tarragona, on va ocupar el setè lloc amb un salt de 4,65 m. Bítxkov acredita una millor marca personal de 5,70 m, aconseguida el 2017, i en el seu palmarès hi destaca l’onzè lloc en la final dels Jocs Olímpics de Londres 2012, a més d’haver competit en tres mundials i tres europeus més a l’aire lliure. Marcat per les lesions, en les últimes temporades les seves aparicions ja havien estat esporàdiques. A través de les xarxes, Alberto Ruiz, el seu entrenador actual, anunciava la seva retirada: “Es retira Igor Bítxkov, un dels millors saltadors de perxa espanyols de tots els temps. He tingut la sort i l’honor de ser el seu entrenador els últims anys. Sens dubte, l’atleta amb més talent que he pogut dirigir. Un plaer, un honor i un privilegi. Gràcies Igor.”

Nascut a Donetsk (Ucraïna) el 1987, Bítxkov va arribar a Catalunya quan només tenia onze anys i en la seva primera etapa es va formar com a atleta a les pistes de Can Dragó, amb l’AA Catalunya i a les ordres de Gabriel Martínez i Norbert de Haro. Al setembre del 2007 va aconseguir la nacionalitat espanyola i al febrer del 2008 es donava a conèixer en societat amb el primer títol estatal de salt de perxa en pista coberta, quan encara tenia 20 anys. En total, va assolir sis títols a l’aire lliure i cinc en pista coberta.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)