El Barça tomba el Kiel (30-34) i defensarà el tron europeu contra el Kielce

Aleix Gómez, amb 12 gols, ha estat el braç executor del conjunt germànic

El Barça ha tombat el Kiel (30-34), tota una gesta en territori hostil, i demà estarà en condicions de defensar el seu tron de la Champions en la final contra el Kielce de Talant Duixebàev (18 h per Esport 3). A diferència de la final del 2020, l’equip blaugrana ha sabut portar el partit el seu terreny, ha marcat el ritme en la segona meitat i ha acabat superant el conjunt alemany, que avui no ha tingut al Niklas Landin de les grans ocasions. El gran protagonista del duel ha estat l’extrem sabadellenc Aleix Gómez, que ha signat una espectacular sèrie de 12 gols de 13 intents.

La primera meitat ha estat tremendament equilibrada, amb poca aportació dels porters i amb cap equip capaç d’imposar el seu ritme de joc. Patrick Wiencek, amb 4 gols en menys d’un quart d’hora, feia mal en l’eix de la defensa blaugrana. L’exclusió de Harald Reinkind (17’) i el gol d’Aleix Gómez després d’aprofitar el rebot d’un penal aturat per Niklas Landin ha servit perquè el Barça prengués la iniciativa per primer cop (9-10). Carlos Ortega s’ha jugat la carta de Blaz Janc com a central. S’ha guanyat dinamisme, però es mantenia l’equilibri sobre la pista. També ha canviat l’inquilí de la porteria: Leo Maciel en el lloc de Gonzalo Pérez de Vargas. El panorama tampoc ha variat i al cap d’uns minuts tornava el titular del marc culer. L’exclusió de Magnus Landin –la quarta per als locals– ha impulsat el Barça quan el Lanxess Arena ja estava en màxima ebullició. Aleix Gómez, des de l’extrem –7 gols a la primera meitat–, i Dika Mem –4–, a porteria buida, obrien per primer cop una escletxa de dos gols (17-19). Però Wiencek tornava a aparèixer en l’últim moment per deixar el parcial del primer temps amb un ajustat 18-19.

Després de la represa, la inspiració d’Aleix i la tàctica d’atacar amb set jugadors de Filip Jícha han permès que el Barça ampliés la renda fins al 20-23. La semifinal pintava bé, però dues exclusions consecutives de Fàbregas i Petrus (36’) han donat aire al Kiel, que no ha desaprofitat (22-23). Aitor Ariño, des de l’extrem, ha tornat a impulsar al Barça, La primera línia blaugrana ha afinat la punteria, i els gols de N’Guessan, Cindric i Langaro obrien una màxima renda de 4 gols (23-27) quan encara restaven més de 16 minuts. Jícha ha demanat temps mort i sorprenentment ha canviat de porter: Dario Quenstedt en el lloc de Niklas Landin. El canvi ha estat efímer. En tot cas, el Barça agafava embranzida, amb un infal·lible Aleix (25-31). Tot anava sobre rodes, però aleshores ha arribat la vermella a Youssef Ben Alí (53’) per tallar un contraatac a Dahmke. Gonzalo, però, feia estona que havia aparegut i ha aturat el penal d’Ekberg. Un canvi antireglamentari provocava dos minuts d’exclusió a Mem i tornava a posar el Barça momentàniament amb dos jugadors menys. Un parell de pèrdues de pilota, amb el Kiel persistint amb els set jugadors, impulsaven la reacció del conjunt local que retallava diferències a 3 gols (29-32) encara amb 3 minuts i mig de partit. N’Guessan ha aturat el cop i amb les intervencions de Gonzalo i un nova diana de Janc han rematat la feina (30-34).