Handbol

El Barça buscarà l’onzena Champions en la final contra el Kielce de Talant Duixebàev

El conjunt blaugrana va perdre contra l’equip polonès en els dos partits de la lligueta (30-32 i 29-27)

Els camins del Barça i Talant Duixebàev es tornen a creuar, aquest cop amb el màxim ceptre continental en joc (18 h per Esport 3). El conjunt català, que defensa titol, aspira a la seva onzena Champions, mentre que el Kielce vol segellar la segona. Serà la tercera vegada que el Barça i el conjunt polonès s’enfrontin aquesta temporada. En les dues anteriors, en la fase de grups, el triomf va ser per als polonesos, tant al Palau (30-32) com a fora (29-27). Va ser en un mes de novembre negre per al conjunt de Carlos Ortega, que ha evolucionat notablement des de l’aleshores. “No em veig favorit perquè el Kielce també ha fet una grandíssima temporada, tot i que acabi de perdre la copa polonesa. En tot cas, nosaltres tampoc som els de novembre. Els jugadors, a còpia d’entrenaments, i de convènce’ls que les coses podien anar bé, han anat creient en el projecte. Som on volíem ser i com volíem ser-hi”, s’ha reivindicat el tècnic andalús. Pel que fa al rival d’avui, Ortega destaca “les seves variants ofensives i la capacitat de decisió d’Alex Duixebàev sobre la pista”.

Amb vista a la final, el capità Gonzalo Pérez de Vargas vaticina un partit similar al de les semifinals contra el Kiel: “A aquestes alçades no crec que hi hagi sorpreses. Tindrem un rival que defensarà fort, individualment molt forts i que vol guanyar la Champions com nosaltres. Serà un partit com el d’ahir.” Aquest matí el Barça ha fet una lleu sessió d’entrenament al pavelló Bergisher Ring 40, més aviat per estudiar qüestions tàctiques del rival. Com en les semifinals, el portuguès Luis Frade serà el jugador descartat per Ortega.

En la fase de grups de la Champions, el Barça i el Kielce van acabar empatats a 20 punts, però el primer lloc va ser finalment per al conjunt de Duixebàev gràcies al goal-average.

Tercer enfrontament a Colònia

En la final a quatre de Colònia, el Barça i el Kielce ja han coincidit dues vegades, totes dues resoltes amb triomf català: en les semifinals del 2013 (23-28), amb Bogdan Wenta a la banqueta rival, i les del 2015 (33-28), amb Duixebàev dirigint ja el conjunt polonès. El Kielce va guanyar la Champions el 2016, precisament una de les poques vegades en què el conjunt blaugrana no es va classificar per a la final a quatre del Lanxess Arena.

Joan Laporta també presenciarà la final

Com en les semifinals, el president Joan Laporta encapçala la representació institucional del Barça, acompanyat de Joan Solé, directiu responsable de l’handbol, i de Rafa Yuste, vicepresident primer de l’àrea esportiva.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)