El Barça conquereix l’onzena Champions en la tanda de penals

L’equip blaugrana supera el Kielce (37-35) en un partit tremendament equilibrat i es converteix en el primer equip a revalidar el títol en la fase final a Colònia

El Barça ha segellat l’onzena Champions del seu palmarès i ha rubricat un fita històrica en la fase final a Colònia convertint-se en el primer equip capaç de revalidar la corona en tretze edicions amb aquest sistema de competició. La final contra el Kielce s’ha hagut de resoldre en la tanda de penals (37-35), en què un llançament d’Alex Duixebàev ha estat aturat per Gonzalo Pérez de Vargas i Ludovic Fàbregas no ha fallat el cinquè i definitiu pels blaugrana. El partit, de caire eminentment defensiu, ha estat molt equilibrat. Un duel tàctic en tota regla, amb cap equip capaç d’imposar el seu joc. Amb els deu gols d’avui, Aleix Gómez s’ha convertit en el màxim golejador de la Champions, amb un total de 104, mentre que Artsem Karalek ha estat escollit el jugador més valuós de la final.

La posada en escena ha estat blaugrana. Recuperant pilotes en defensa i amb l’efectivitat i la velocitat dels extrems, Ángel Fernández i Aleix Gómez, el Barça ha colpejat primer (8-5). El conjunt de Carlos Ortega mantenia la iniciativa tot i l’exclusió de Petrus (11’) i les canonades de Branko Vujovic. El Kielce ha elevat el llistó defensiu. L’equip català, amb diversos canvis en la direcció de joc, ha passat per un cert col·lapse ofensiu i amb l’exclusió de Fernández (24’) ha vist com el conjunt polonès restablia l’equilibri (12-12). El Barça ha respost a l’embat i amb un Aleix pletòric en aquesta fase final signava el sisè gol en la primera part i deixava el parcial amb un ajustat 14-13.

En la segona part, amb Alex Duixebàev al comandament, el Kielce alentia el joc o l’accelerava a conveniència dels seus interessos. Un gol del lateral cantàbric col·locava el conjunt polonès al capdavant (16-17), però les aturades de Gonzalo mantenien el Barça ben viu. Luka Cindric, amb problemes físics, es mantenia a la banqueta i continuaven els canvis constants en la direcció de joc blaugrana. A 5 minuts del final, l’equilibri era total (25-25). Mem ha aparegut en escena i amb un gol i una recuperació que ha rubricat Ali Zein tornava a donar la iniciativa al Barça (27-26). Amb possessió i avantatge (28-27), el lateral francès ha tingut el llançament de la victòria però el xut ha sortit desviat. Talant Duixebàev ha demanat temps mort i Karalek ha forçat la pròrroga a 2 segons del final. La final s’allargava amb dues parts més de 5 minuts. La primera, tot i dues grans intervencions de Wolff, ha estat pel Barça (30-29). I en la segona, amb un gol de Mem a 40 segons, s’ha mantingut l’equilibri (32-32). El títol s’acabaria jugant als penals.

El Kiel, tercer també en els penals

En la pugna pel tercer lloc, la victòria ha estat per al Kiel (37-35) en un partit resol als penals i en què dues aturades de Niklas Landin han resultat decisives. Durant el partit el Veszprém ha portat la iniciativa, però en el tram final les forces s’han equilibrat i s’han signat les taules precisament des dels 7 metres, amb els gols d’Ekberg i Mahé a l’últim minut.