Natació

Volant per sobre d’Itàlia

Natació artística. L’equip espanyol, amb la coreografia dels ocells de les illes Galápagos, acaba quart en la rutina lliure del mundial i supera el conjunt transalpí per primer cop des dels Jocs de Rio

La natació artística és un esport en què la jerarquia té molt de pes i cada punt i cada posició guanyada té la seva importància en l’escalafó internacional. És en aquest context que el quart lloc signat per l’equip espanyol en la final de rutina lliure del mundial de Budapest, per davant de l’esquadra italiana, es va celebrar com una petita gesta. Des dels Jocs Olímpics de Rio 2016 que el conjunt espanyol no quedava per davant de les transalpines. A Tòquio, Itàlia va ocupar el cinquè lloc i Espanya, el setè. Amb l’original coreografia basada en els ocells de les illes Galápagos, el conjunt liderat per Mayuku Fukiki va rebre una nota de 92,000 punts, només una dècima més (91,9000) que les seves grans rivals. Les places del podi se les van repartir Xina (96,700), Ucraïna (95,000) i Japó (93,1333).

La capitana de l’equip, la vallesana Txell Mas (CN Les Franqueses), va valorar el pas endavant assolit a Budapest: “Estem supercontentes. Encara no ens ho acabem de creure i ho hem d’assimilar. Hem superat Itàlia per molt poc, però per a nosaltres és moltíssim perquè feia anys que ho intentàvem i ens dona molta energia per continuar treballant. El fet de competir les últimes ens ha afavorit i ho hem lluitat al màxim.” La seleccionadora Mayu Fujiki també destacava la fita assolida en aquest campionat: “Hem guanyat els punts i hem aconseguit la foto que teníem preparada des de la fase preliminar. En aquest mundial, la nostra estratègia era superar Itàlia. És un primer pas necessari perquè volem continuar escalant més amunt.” L’equip espanyol el formaven les catalanes Iris Tió, Paula Ramírez i Berta Ferreras (Kallípolis), Abril Conesa (CN Granollers) i Meritxell Mas (CN Les Franqueses), a més de Blanca Toledano i Cristina Arambula (Canoe) i Alisa Ozhogina (Sincro Sevilla).

La competició de natació artística es tanca avui a Budapest amb la possibilitat més clara de medalla per a l’equip espanyol en la final de Highlights (15 h), després d’haver ocupat el tercer lloc en la fase preliminar.

LA PROTAGONISTA

Hem superat Itàlia per molt poc, però per a nosaltres és moltíssim, feia anys que ho intentàvem
Meritxell Mas
capitana de l’equp espanyol

Nova oportunitat per a Garcia i Ribes

Els catalans Emma García (CN Sabadell) i Pau Ribes (Les Franqueses) van signar el quart lloc en la fase preliminar del duet mixt lliure amb una puntuació de 86,1667. Abans d’afrontar la final d’avui (13.30 h), la parella catalana té davant seu els duets de Xina (87,8333), el Japó (88,9000) i d’Itàlia, que amb Giorgio Minisini i Lucrezia Ruggiero van segellar la millor nota, per sobre dels 90 punts (90,500).

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)