Més esport

Un balanç agredolç

El Barça tanca el curs pletòric en handbol i futbol sala amb la cirereta de les dues lligues europees i 13 títols en total

El bàsquet i l’hoquei sobre patins, els millors en la fase regular, no aconsegueixen els títols de lliga

Les quatre seccions professionals del Barça han guanyat enguany tantes lligues europees com lligues estatals, una dada poc comuna. Dues seccions, l’handbol i el futbol sala, tanquen el curs amb un excel·lent i gairebé el ple de títols, mentre que el bàsquet, el més sagnant, i l’hoquei sobre patins, en un curs singular en què no ha guanyat la lliga, s’han hagut de conformar amb la copa. Els dos títols continentals s’han celebrat després de canviar l’entrenador amb l’arribada de Joan Laporta a la presidència. Carlos Ortega va agafar el complicat relleu de Xavi Pascual, que es va acomiadar amb el títol europeu i va deixar el Palau amb una ombra molt allargada. Si fa o no fa el mateix que Jesús Velasco al Barça de futbol sala. Les seccions clouen el curs amb tretze títols.

El cinquè al Palau marca el curs

Feia vuit anys seguits que el Barça guanyava l’OK Lliga, però va caure inesperadament en les semifinals contra el Reus Virginias en el cinquè partit al Palau, una eliminació que va aigualir la temporada, la pitjor quant a títols en anys. El conjunt d’Edu Castro va guanyar la lliga catalana i la copa amb autoritat –en la final contra el Reus–, va caure en la final de la supercopa contra el Liceo i en la competició europea, aquest curs denominada Golden Cup i de caràcter extraoficial, va cedir en quarts i en els penals davant del Benfica, el campió. Aitor Egurrola es va acomiadar després de 24 temporades en el primer equip i 78 títols.

Futbol sala: el gol d’Adolfo i pòquer

Per molt que l’equip ha donat imatge de solidesa en els moments clau, el gol d’Adolfo a 20 segons del final en la semifinal de la Champions contra el Benfica marca la temporada. La diana va evitar la pròrroga i va classificar l’equip per a la final, en la qual va excel·lir contra l’Sporting, l’equip que un any abans l’havia vençut en la final. La supercopa, la copa d’Espanya –la dels penals i repetició contra El Pozo quan el títol ja semblava que s’havia esmunyit– i un títol de lliga més que merescut segellat dissabte passat a Palma arrodoneixen una gran temporada en el debut de Jesús Velasco a la banqueta i fan albirar un futur esplendorós.

Bàsquet: el malson blanc a Belgrad

Un excés de confiança en la semifinal de la lliga europea contra el Madrid quan el partit semblava encarrilat va ser el detonant d’un final de temporada trist que va trastocar totes les previsions d’un curs que anava com una seda i va acabar com un malson. L’equip de Saras va rendir en la copa, va ser el millor en la fase regular de l’ACB i de la lliga europea, però després no va saber confirmar expectatives i va dependre en excés de Mirotic en un equip amb peces clau en baixa forma, jugadors desapareguts de sobte de la rotació i d’altres de lesionats com els pivots Sanli i Oriola en una posició sensible per fer front al Madrid de Tavares.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)